nieuws

Sligro opent BREEAM-dc in Berkel en Rodenrijs

Warehousing

Sligro opent BREEAM-dc in Berkel en Rodenrijs

Bezorgservicegroothandel Sligro opende afgelopen zaterdag feestelijk een nieuw distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs. Bij de bouw van het dc is door het Veghelse bedrijf vooral ingezet op duurzaamheid. Die aanpak heeft geresulteerd in een BREEAM-NL drie-sterren-certificaat, ‘very good’.

De feestelijke oplevering zaterdag volgde bijna een jaar later nadat burgemeester Van Vliet van de gemeente Lansingerland en Koen Slippens, directievoorzitter van Sligro Food Group, de koopovereenkomst voor de bouwgrond tekenden.

LED-lijnverlichting met dimmer

Door het toepassen van energiebesparende technieken en een isolatie heeft het gebouw volgens Sligro ‘een energieprestatie die zeventig procent beter is dan de huidige wettelijke eisen op dit gebied’. Treffende voorbeelden zijn een LED-lijnverlichting met dimmer en bewegingssensoren, een hoge isolatiewaarde, en warmteterugwinning in de koel- en vriesinstallaties.

Gebruik van restwarmte

Daarbij wordt gebruik gemaakt van honderd procent natuurlijke koudemiddelen. Daarnaast heeft het pand geen gasaansluiting voor een cv-installatie. Verwarming vindt volledig plaats door gebruik te maken van onder andere restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie. Vanwege deze duurzame installaties beschikt het pand over het BREEAM-NL drie-sterren-certificaat, wat zoveel betekent als ‘very good’.

Korte doorlooptijd orders

De oppervlakte van het dc beslaat 21.000 vierkante meter en beschikt over 32 docks voor laden en lossen. De logistieke functie is, zo meldt Sligro, volledig ingericht op het tijdig en volledig bezorgen van foodproducten aan horeca en grootverbruikers in de regio. De doorlooptijd van orders is erg kort. Orders die voor half twaalf ’s avonds besteld worden zijn vijf uur ’s ochtends uitgeleverd. De nieuwe Sligro-locatie biedt werk aan ongeveer 260 mensen. Een bijna identiek dc van de foodgroothandel, maar dan een maatje kleiner en ‘iets minder duurzaam’, staat in Venray. Dit pand werd september 2012 in gebruik genomen.

Uitstekende ontsluiting van locatie

Sligro heeft het bezorgservice dc laten bouwen op Bedrijvenpark Oudeland 2, gelegen aan de N471. Willem-Jan Strijbosch, directeur Foodservice van Sligro zegt over deze locatie: “De uitstekende ontsluiting naar de A12, A13, A20 en strategische ligging in de zuidvleugel van de Randstad hebben ons doen besluiten om dit dc hier te vestigen voor met name onze klanten in de regio Den Haag–Rotterdam en Gouda.”

Reageer op dit artikel