nieuws

Nieuw materieel bij Kloosterboer Vlissingen

Warehousing

Nieuw materieel bij Kloosterboer Vlissingen

Bij de Vlissingse vestiging van logistiek dienstverlener Kloosterboer zijn drie nieuwe machines in gebruikgenomen. Het gaat om één Kalmar DRF reachstacker en twee Terberg RoRo terminal trekkers. Het extra materieel is nodig vanwege het groeiende aantal containers dat door het bedrijf in Vlissingen wordt verwerkt. De reachstacker en terminal trekkers zijn geleverd door Feyter Forklift Services uit Vlissingen.

De Kalmar DRF is de tweede reachstacker van dit type op de locatie van Kloosterboer in Vlissingen. De standaardvoorzieningen van deze machine bieden de bestuurder een hoge mate van ergonomie. Daarnaast heeft de nieuwe DRF450-65S5 die nu door Kloosterboer in gebruik is genomen opties die het werken comfortabeler en veiliger maken, zoals een achteruitrijdcamera, achteruitrijdsensoren en elektrisch verwarmde spiegels. De reachstacker is uitgerust met het Oilmaster systeem van Groeneveld. Dit systeem meet het olieniveau in het carter en vult olie automatisch bij. Tevens is er een centraal vetsmeersysteem op de machine gemonteerd dat het benodigde onderhoud verder reduceert.

Terminal trekkers

Voor wat betreft de twee nieuwe terminal trekkers koos Kloosterboer voor het type RT223 RoRo van Terberg. Deze machines zijn vanwege hun krachtige 4×4 aandrijving zeer geschikt voor de zware werkzaamheden die bij Kloosterboer worden uitgevoerd. Ook deze twee identieke terminal trekkers zijn uitgerust met een geautomatiseerd vetsmeersysteem, dat behalve de smeerpunten ook de koppelschotel onderhoudsvrij maakt.

Werkplaats in Vlissingse havengebied

Kloosterboer betrok de machines van Feyter Forklift Services uit Vlissingen. De keuze viel op deze leverancier vanwege de specialisatie in, en expertise met, zwaar materieel. Daarnaast levert het bedrijf goede service. Zo beschikt Feyter over een volledig geoutilleerde werkplaats in het hart van het Vlissingse havengebied met 24/7 service.

Familiebedrijf Kloosterboer is een gespecialiseerde logistieke dienstverlener op het gebied van temperatuur gecontroleerde voedselproducten. De Vlissingse vestiging is één van de negen locaties die het bedrijf in Nederland telt. Daarnaast beschikt Kloosterboer over zes vestigingen in andere landen.

Reageer op dit artikel