nieuws

Heeft Ceva het ‘veiligste magazijn van Nederland’?

Warehousing

Heeft Ceva het ‘veiligste magazijn van Nederland’?

Nog een week te gaan en dan is bekend welk magazijn de opvolger is van Jabil als ‘Veiligste Magazijn van Nederland’ in de categorie ‘groot’. Ceva, DSV en Valeo strijden om de eer. Kom naar de Dag van het Magazijn!

Ceva Logistics in Oud Gastel (Roosendaal) is één van de vijftien vestigingen in Nederland van deze logistiek dienstverlener met het hoofdkantoor in Hoofddorp. Hier werken ongeveer 200 medewerkers voor een vijftal klanten, waaronder hoogwerkerfabrikant Genie/Terex.

Gedragscode voor chauffeurs

Op veiligheidsgebied neemt Ceva geen halve maatregelen. Recent nog werden vrachtwagenchauffeurs naar een aparte training gestuurd om geen brokken te maken bij het op- en afrijden van hoogwerkers op een dieplader. Dit in het kader van de Code 95 richtlijnen, waarin vrachtwagenchauffeurs verplicht een aantal opleidingsuren moeten draaien.
Zover is het nog niet voor wat betreft de interne processen. Niettemin heeft Ceva ook op de magazijnvloer een gedragscode uitgewerkt voor de medewerkers. Voor een medewerker plaats neemt achter het stuur van een heftruck moet er eerste een certificaat worden gehaald. Een aparte veiligheidscoördinator ziet toe op het naleven van de veiligheidsregels.

Maandelijkse safety award

Karel Loeffen draagt als manager operational excellence een belangrijke verantwoordelijkheid voor het veilig reilen en zeilen binnen de vestiging. De sleutel tot veilig werken ligt bij de mensen zelf, is zijn stellige overtuiging. Dus wordt er veel gedaan aan bewustwording. Iedere maand kan een team een safety award in de wacht slepen, wanneer aantoonbaar is gewerkt aan het verminderen van arbeidsrisico’s.
Een paar maatregelen zijn in de afgelopen tijd genomen, die zouden kunnen leiden tot het binnenhalen van de prijs Het Veiligste Magazijn:

  • In hoogte verstelbare werktafels
  • Verkeersdrempels
  • Heftrucksticker met 10 regels
  • Camera’s op reachtrucks
  • Schone werkomgeving

De uitreiking van de prijs Het Veiligste Magazijn is op 1 oktober bij EVO in Zoetermeer. Meld u nu aan voor de Dag van het Magazijn.

Reageer op dit artikel