nieuws

Prologis bouwt nieuw dc op Trade Port Noord in Venlo

Warehousing

Prologis bouwt nieuw dc op Trade Port Noord in Venlo

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis start met de bouw van een nieuw distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord (TPN) in Venlo. Het duurzame dc, dat op risico wordt gebouwd, krijgt een omvang van 36.000 vierkante meter en gaat vanaf begin volgend jaar in de verhuur.

Het distributiecentrum op Trade Port Noord bij Venlo krijgt een hoogte van 12,2 meter, LED verlichting en een BREEAM duurzaamheidscertificaat van ‘very good’. Volgens Prologis, dat het nieuws vandaag bekend maakte, kan het pand worden uitgebreid tot meer dan 70.000 vierkante meter.

Prologis eigenaar van vijf verhuurde dc’s

Met ‘DC 6’ breidt Prologis de logistiek vastgoedportefeuille in Venlo fors uit. Op dit moment is de Amerikaanse logistiek vastgoed ontwikkelaar eigenaar van vijf volledig verhuurde distributiecentra van in totaal 156.000 vierkante meter in Prologis Park Venlo.

Inspelen op schaarste aan hoogwaardige dc’s

Met de bouw van dit dc in Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland wil de logistiek vastgoed ontwikkelaar volgens eigen zeggen ‘inspelen op de schaarste aan beschikbare grote en moderne distributiecentra in Zuid-Nederland’. “Niet alleen in Venlo, maar in heel Zuid-Nederland is hier sprake van. Het beperkte aanbod, de hoge bezettingsgraad en stijgende huurprijzen in Venlo, heeft ons het vertrouwen gegeven om deze ontwikkeling op risico te realiseren”, aldus Bram Verhoeven, senior vice president en country manager van Prologis Benelux.

Gaan voor kwaliteit en duurzaamheid

Stephan Satijn, wethouder (Economische Zaken gemeente Venlo) is uitermate verheugd met de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum. “Een partner als Prologis die een langetermijnvisie heeft op de markt past bij ons. Kwaliteit en duurzaamheid zijn kenmerken die nieuwe bedrijvigheid voor Venlo zullen aantrekken.”

Markt trekt aan

Collega wethouder Bob Vostermans  (Regionale Economische Zaken van gemeente Horst aan de Maas) zegt over de komst van het nieuw dc: “We zien de belangstelling en de markt aantrekken, dus met deze uitbreiding vormt hopelijk de opmaat tot meer toekomstige vestigingen.”

Niet op drijfzand gebaseerd

Richard Elich, directeur van TPN, ziet de komst van het nieuwe distributiecentrum als een bewijs dat de prolongatie van de titel van Logistieke Hotspot Nummer 1 van Nederland door de regio Venlo-Venray niet is gebaseerd op drijfzand: “De aanwezige infrastructuur, de bereikbaarheid, de beschikbaarheid van grond en de constructieve medewerking van de betrokken overheden bewijzen dat.”

Komst EDC Michael Stark

De bouw van het nieuwe dc door Prologis is een grote opsteker voor TPN. Mede door de crisis kwamen er de afgelopen jaren maar weinig nieuwe vestigers bij op dit logistiek bedrijvenpark bij Venlo. Bekende bewoners van TPN zijn DSV Solutions, UPS en Stryker. Daarnaast zou de Amerikaanse modegigant Michael Stark, zo meldden Limburgse media onlangs, serieus voornemens zijn om zich te vestigen op TPN met een Europees distributiecentrum (EDC).

Komst railterminal

Het logistiek bedrijvenpark krijgt in de toekomst ook de beschikking over een railterminal. De aanbestedingsprocedure voor de bouw en de exploitatie van deze terminal door een marktpartij is onlangs – na enige vertraging – gestart en is naar verwachting in het voorjaar van 2015 afgerond.

 

Bekijk ook de video van Trade Port Noord Venlo op het YouTube-kanaal van Logistiek.nl.

Reageer op dit artikel