nieuws

Skechers maakt automatiseringsslag in EDC

Warehousing

Skechers maakt automatiseringsslag in EDC

Schoenenmerk Skechers automatiseert zijn Europese Distributie Centrum in Milmort (België). Het EDC wordt uitgerust met een hypermodern conveyor systeem van 2.6 kilometer.

Het conveyor systeem, dat wordt geïnstalleerd door Inther, zal ingezet worden voor het intern transport, sortering en verzending van kartonnen omdozen met schoenen. Gepickte dozen worden getransporteerd en gesorteerd van een aantal bemande invoerstations naar een grote tilt-tray sorter. Na deze sortering worden individuele schoenendozen samengevoegd per klantorder en verpakt in verzenddozen.
De volumemeting van de dozen gebeurt automatisch evenals het labelen en sluiten vsan de dozen.  Eenmaal klaar voor verzending worden de dozen handmatig gepalletiseerd of direct in een vrachtwagen worden geladen door middel van telescopische bandconveyors.

Reageer op dit artikel