nieuws

Heinz verhuist EDC-operatie naar Nijmegen

Warehousing

Heinz verhuist EDC-operatie naar Nijmegen

Sauzenproducent H.J. Heinz laat in Oosterhout bij Nijmegen een nieuw Europees distributiecentrum (EDC) van 40.000 vierkante meter bouwen. Het dc verrijst op bedrijventerrein De Grift aan de A15 niet ver van de Heinz-fabriek in Elst. Nabuurs, dat nu nog de logistiek voor Heinz vanuit Wijchen verzorgt, verhuist mee en wordt weer verantwoordelijk voor de logistiek en distributie.

Vanuit het nieuwe Europese distributiecentrum, dat in 2017 operationeel is, worden in de toekomst de Heinz sauzen, waaronder ketchup, aan klanten geleverd in de Benelux, de Duitstalige landen en Scandinavië.

Intermodaal vervoer

Heinz en Nabuurs werken al jaren samen onder meer in het intermodale vervoer van Heinz-producten van de fabriek in Elst per binnenvaartschip naar de Rotterdamse haven.

Arbeidsplaatsen verhuizen mee

De logistiek dienstverlener verzorgt de distributie voor Heinz voorlopig nog vanuit het eigen distributiecentrum in Wijchen. Vanaf 2017 zal dat gebeuren vanuit Nijmegen. Alle arbeidsplaatsen zullen, zo meldt de Gelderlander vandaag, vanuit Wijchen meeverhuizen.

Put to light orderpicksysteem

Het nog te bouwen distributiecentrum krijgt onder andere een put to light on car systeem voor case picking en een mechanische lagenpicker.

Nabijheid van waterwegen

Heinz heeft bewust gekozen voor de nieuwbouwlocatie aan de snelweg A15 bij Nijmegen vanwege de nabijheid van Elst waar de eigen fabriek staat en die tevens met een dagelijkse productie van zo’n miljoen flessen ketchup de grootste is buiten de Verenigde Staten. Wat ook meespeelt is dat de nieuwbouwlocatie langs de A15, nabij afrit 38, gunstig ligt ten opzichte van waterwegen als de Waal en de Rijn.
Heinz laat veel van zijn tomaten ketchup per binnenvaartschip naar Rotterdam vervoeren. In Elst produceert Heinz naast flessen met ketchup voor de Europese markt, Rusland, het Midden-Oosten en Japan ook HP Sauce voor de Britse markt, alsmede sandwich spread.

Goodman ontwikkelt het dc

Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman ontwikkelt het distributiecentrum en is tegelijk ook eigenaar. Regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NV was actief betrokken bij het aantrekken van Heinz en Nabuurs voor vestiging op bedrijventerrein De Grift bij Nijmegen.

Reageer op dit artikel