nieuws

Video: ‘TPN is per water, weg en spoor goed bereikbaar

Warehousing

Video: ‘TPN is per water, weg en spoor goed bereikbaar

Regio Venlo-Venray wil als logistieke hotspot nummer 1 vooral de sier maken met het 230 hectare grote logistieke bedrijvenpark Trade Port Noord (TPN). De kracht van dit bedrijventerrein is volgens Richard Elich, algemeen directeur van projectorganisatie TPN, de goede multimodale ontsluiting.

Elich heeft vooral veel verwachtingen van de nieuwe railterminal op TPN die op dit moment wordt aanbesteed in logistieke hotspot Venlo dat de afgelopen jaren diverse keren op de eerste positie bekleedde op de Logistieke Kaart van Nederland. “De railterminal hebben we nodig omdat capaciteit van de huidige terminals straks onvoldoende is als we Trade Port Noord eenmaal hebben ontwikkeld. Logistiek dienstverlener DSV is sinds 2008 gevestigd met een groot centraal warehouse op TPN in Venlo. Volgens Rien van den Heuvel, managing director DSV Solutions Nederland, was de gebrekkige infrastructuur op het terrein even wennen. “Nu de Greenlane er is kunnen we het dc perfect bereiken via de A67 en A73. Daarnaast is de ontwikkeling van een railterminal heel erg belangrijk voor ons.”

Reageer op dit artikel