nieuws

Verzinkerij zet zware elektrische heftrucks in

Warehousing

Verzinkerij zet zware elektrische heftrucks in

Voor de vervanging van de bestaande heftruckvloot kocht Verzinkerij Coatinc tien nieuwe 5 tons elektrische heftrucks van Carer. Leverancier is Maat Heftrucks, die ook het onderhoud van trucks en batterijen voor zijn rekening zal nemen.

Zowel Coatinc als Maat komen uit Alblasserdam. Beide bedrijven werken al langer samen. “We zijn om milieutechnische redenen zes jaar geleden overgestapt van onze zware dieseltrucks op elektrische aandrijving en hebben daar geen spijt van gekregen”, vertelt directeur Wouter van den Berg van Coatinc. “Maar er zijn in de loop der tijd zaken geweest, waarop we bij de aanschaf van de nieuwe trucks extra nadruk hebben gelegd. Die zijn allemaal door Maat en Carer Lifting Solutions vertaald in deze nieuwe trucks.”

Toch extra batterijen beschikbaar

Het nieuwe tiental met AC-techniek bestaat opnieuw uit 5 tonners, maar met een vergroot lastzwaartepunt van 600 mm in plaats van 500 mm. De batterijcapaciteit van 80V/1085 Ah is ruim genoeg voor dagelijks gebruik, maar om de beschikbaarheid zeker te stellen, leverde Maat vijf extra wisselbatterijen van het merk GNB. De batterijen zijn voorzien van bewakings-LED voor het juiste elektrolytniveau. Tevens zijn ze uitgerust met een lamp op het cabinedak die aangeeft, dat de resterende 25 procent capaciteit is bereikt. Zo weet de chauffeur en zijn omgeving goed dat de batterij gewisseld en geladen moet worden en komt de collega die de shift overneemt niet in problemen.

Extra bescherming in zware omgeving

De trucks zijn specifiek door de Italiaanse fabriek voorbereid op de agressieve omstandigheden van de open verzinkerij. Door het gebruik van speciale epoxy coatings, Nikrom chroomlaag op de cilinders, resistente vetten, sterke kunststoffen, gegalvaniseerde velgen en verbeterde afdichtingen zijn de trucks beter bestand tegen de logen en zuren, die Coatinc gebruikt. De achterassen zijn verzwaard en alle delen van de truck zijn extra beschermd tegen de impacts van staal, dat bij Coatinc in de meest uiteenlopende vormen en gewichten voorkomt. Tevens werd de luchtinname voor de koeling geoptimaliseerd, waardoor stof nog minder kans krijgt zich in de truck te nestelen. Griptech leverde de robuuste side shift/vorkverstellers met optimaal doorzicht en extra bescherming van de slangen en verbindingen. De in drie hoogtes verstelbare Grammer MSG85 chauffeursstoelen zijn voorzien van EBLO veiligheidshekken met een elektronische koppeling aan het contactslot.

Automatische data-overdracht via Wifi

Coatinc heeft opnieuw gekozen voor toegangscontrole via EasyKey op haar trucks, maar heeft het systeem uitgebreid met Wifi-connectie en enkele extra functies zoals G-kracht sensor, urenregistratie en batterijwisselfrequentie. Zodra de truck in het laadstation komt, wordt alle truckdata automatisch uitgelezen en voor evaluatie aan de logistiek manager gestuurd. Via EasyKey regelt hij tevens de autorisatie van de chauffeurs en kan hij de volledige inzethistorie bijhouden.

Maat Heftrucks stelde een overeenkomst op met Coatinc op basis van full operation lease via De Lage Landen Lease met een termijn van 60 maanden.

Reageer op dit artikel