nieuws

“Ruimte voor groot en klein”

Warehousing

“Ruimte voor groot en klein”

De centrale ligging maakt Lage Weide al jaren populair bij bedrijven. Herontwikkeling van leegstaande panden en kavels vergroten de mogelijkheden.

Bedrijvenpark Lage Weide is met 216 hectare het grootste bedrijventerrein van de stad Utrecht en  biedt werkgelegenheid aan circa 17.000 mensen. Op Lage Weide zijn veel bedrijven uit de transport, logistiek en groothandel gevestigd. Ook  verwerkers van bouwstoffen en truckdealers/servicepunten zijn er gevestigd.

Ontsluiting

Lage Weide wordt ontsloten door een multimodaal knooppunt. Het terrein is goed bereikbaar over de weg (eigen aansluiting op de A2, aansluiting op N230), via het spoor en over water. Lage Weide (7 kilometer kade) ligt direct aan het Amsterdam-Rijnkanaal en herbergt Container Terminal Utrecht (CTU). Door herontwikkeling van leegstaande/leegkomende kavels wordt ruimte gecreëerd voor grote logistieke centra. Tegelijk is er ook aanbod van bestaande logistieke ruimte. Dit zijn de kleinere en middelgrote centra. In totaal is er op Lage Weide 40.000-50.000 m2 (incl. laaddocks) direct beschikbaar.

SER ladder

Bij de vraag naar bedrijfsruimte hanteert de gemeente Utrecht de SER ladder, dat wil zeggen dat eerst ruimte wordt gezocht op bestaande of te herontwikkelen locaties voordat nieuw terrein wordt uitgegeven. Voorwaarde voor de vestiging van met name de grote DC’s is dat er voldoende bouwhoogte mogelijk is. Op Lage Weide zijn bedrijven in milieucategorie 4/5 toegestaan.

Infrastructuur

Wegen: A2/ N230),

Water: 7 km. kade en een containerterminal direct aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

Spoor: zes overlaadstations

Belangrijkste gebruikers: Hema, WE, Tuincentrum Overvecht, Kuehne & Nagel, DB Schenker (Sandd, DHL, PostNL, Bol.com, Fonq, Van Heezik, Hoek Transport, Koninklijke Saan.

Meer informatie: www.lageweide.nl, www.portofutrecht.nl, www.utrecht.nl

 

“Alle vervoersmodaliteiten op  een industrieterrein”

Logistiek dienstverlener C. van Heezik is sinds 1980 actief vanuit Lage Weide. Volgens directeur Peter van Heezik was de centrale ligging in Nederland de reden om voor het bedrijvenpark te kiezen.  Centraal zowel voor distributie als internationaal vervoer.  Na bijna 35 jaar is hij nog altijd tevreden. “Het bevalt prima.” Als pluspunten noemt hij de goede bereikbaarheid door de naastgelegen A2 en de ontsluiting. Ook het spoor en de nabijheid van container terminal Utrecht  is een pluspunt.  “We hebben alle vervoersmodaliteiten op  een industrieterrein.”
Of er nog verbeterpunten zijn, antwoordt  hij? “Er is beperkt industrieterrein aanwezig voor uitbreiding. Echte mogelijkheden zijn er alleen in herontwikkeling of anders bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwe gein. “

Reageer op dit artikel