nieuws

WDP koopt voor 54 miljoen euro dc’s in Benelux

Warehousing

WDP koopt voor 54 miljoen euro dc’s in Benelux

Logistiek vastgoedontwikkelaar WDP heeft voor 54 miljoen euro vier distributiecentra in Nederland in België gekocht. In Nederland betreft het een dc van 20.000 vierkante meter in Tilburg dat Bakker Logistiek huurt en één van 40.000 vierkante meter in Venray waar Ceva Logistics in huist.

Bakker Logistiek (foto) huurt het distributiecentrum in Tilburg voor een periode van twaalf jaar. Dit dc is voor tien miljoen euro verkocht door een vermogensbeheerder in opdracht van een institutionele klant. Het distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Katsbogten bestaat uit ruim 16.000 vierkante meter opslagruimte, 3.500 vierkante meter dockruimte en 785 vierkante meter kantoorruimte.

Klant Microsoft

Daarnaast sloot WDP een koopovereenkomst voor een nieuwbouw dc in logistieke hotspot Venray. Het vastgoedfonds verwacht deze transactie begin juni af te ronden. Dit distributiecentrum van ruim 40.000 vierkante meter huisvest logistiek dienstverlener Ceva Logistics dat activiteiten verricht voor klant Microsoft.

Ceva huurt voor vijf jaar

Dit dc is gevestigd op logistiek bedrijvenpark De Blakt. Hier bezit WDP al een logistiek complex dat wordt gehuurd door Sligro. De voorziene uitbreiding van ongeveer 35.000 vierkante meter wordt gezamenlijk door koper en verkoper gerealiseerd. Het huidige huurcontract met Ceva Logistics loopt voor vijf jaar met een verlengingsmogelijkheid van nog eens diezelfde periode. Het huurcontract is twee jaar geleden ingegaan.

Logistiek centrum in Ternat

In eigen land verwierf de Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar eind april alle aandelen in de vennootschap Charles V Property, de eigenaar van een logistiek centrum met een oppervlakte van ongeveer 9.000 vierkante meter in Ternat. Het pand is tot eind 2020 volledig verhuurd aan Axus (ALD Automotive).

Multi-unit in Zaventem

Daarnaast verwierf WDP eind vorige maand alle de aandelen in Transeuropean Leuven. Deze vennootschap is eigenaar van een multi-unit in Zaventem, nabij de nationale luchthaven. Dit object omvat in totaal 19.000 vierkante meter. WDP verwacht via deze transacties met een van in totaal circa 54 miljoen euro, een globale huurinkomstenstroom van 4,2 miljoen euro te genereren.

Reageer op dit artikel