nieuws

Egemin ook distributeur van Autostore in Benelux

Warehousing

System integrator Egemin is officiëel distributeur van Autostore-systemen in de Benelux. Het Belgische bedrijf heeft hiervoor vorige week een distributeursovereenkomst gesloten met het Noorse Hatteland voor de verkoop en installatie van deze opslagsystemen. Na Swisslog dat de wereldwijde distributie doet, en het Nederlandse Lalesse, is Egemin de derde wederverkoper van Autostore in de Benelux.

Egemin ook distributeur van Autostore in Benelux

Egemin Automation grijpt de komende CeMAT-vakbeurs die maandag begint, aan om de Autostore van het Noorse Jakob Hatteland Logistics te presenteren aan het publiek. Jan Vercammen, CEO van Egemin, zegt over het verworven distributeurschap: “De contacten met Autostore liepen al een tijdje en dat heeft uiteindelijk geleid tot deze overeenkomst. Gezien onze positie horen wij in mijn ogen thuis in het exclusieve rijtje van partners dat de Autostore mag vermarkten in de Benelux. Bovendien hebben we in het verleden ook aangetoond dat we sterk zijn in het aangaan van partnerships.”

Interessante footprint

Autostore wil volgens Vercammen in de Benelux meer opslagsystemen aan de man brengen in de hoek van e-fulfilmentbedrijven. “Dit systeem is bij uitstek geschikt voor toepassing in e-commerce omgevingen. Ik denk dat wij met onze softwareoplossingen, zoals E’wms, een interessante footprint hebben voor de aansturing van het Autostore-systeem.”

Autostore vergroot aanwezigheid

Dat concurrenten Swisslog en Lalesse het opslag- en orderpickingsysteem ook in de Benelux aan de man brengen, ziet Vercammen niet als een belemmering. “Autostore heeft als strategie dat het systeem door meerdere partners wordt vermarkt. Swisslog distribueert sinds 2010 wereldwijd en dus ook voor de Benelux. Lalesse (dat tijdens de laatste CeMAT het distributeurschap verwierf, red.) richt zich specifiek op de Benelux en doet het daar ook goed. Met ons erbij vergroot Autostore zijn aanwezigheid in deze interessante groei regio op met name het vlak van e-commerce.”

Presentatie tijdens CeMAT

Egemin (Hall 27, stand H14) stelt de Autostore voor aan het publiek tijdens de  CeMAT die aankomende maandag begint. De system integrator pakt verder uit met een AGV-demo en -emulatie en E’wms-softwaredemo’s die de geïntegreerde logistieke oplossingen van het bedrijf op het vlak van productie, distributie en magazijn in de kijker moet zetten.

Reageer op dit artikel