nieuws

Bouw Alcoa dc in handen van Hercuton en WDP

Warehousing

Bouw Alcoa dc in handen van Hercuton en WDP

De nieuwbouw van het distributiecentrum van Alcoa Architectuursystemen is handen van Hercuton. De aannemer uit Nieuwkuijk bouwt het dc in Harderwijk in opdracht van logistiek vastgoedontwikkelaar WDP Nederland. De duurzaamheidsambitie voor dit dc is BREEAM Very Good.

De bouw van het distributiecentrum betreft een turn-key opdracht. De nieuwbouw, een ontwerp van Denc Architecten, bestaat uit circa 18.100 vierkante meter bedrijfsruimte, 2.000 vierkante meter kantoor- en testfaciliteiten en circa 13.500 vierkante meter buitenruimte.

WDP en Hercuton winnaars tender

Eind april berichtte Alcoa Kawneer al dat de onderneming fors in de Nederlandse en Duitse bouw- en architectuur gerelateerde activiteiten wil investeren. Na een tenderprocedure is gisteren bekend gemaakt dat WDP geselecteerd is als belegger voor de ontwikkeling van een nieuw centraal engineering, warehousing en logistiek centrum. Hercuton is als uitvoerder verantwoordelijk voor de bouw van het project.

Huurcontract voor tien jaar

Voor de nieuwbouw voor Alcoa op bedrijventerrein Lorentz III in Harderwijk heeft WDP opnieuw voor een samenwerking met de aannemer uit Nieuwkuijk gekozen. Het object wordt opgeleverd aan Alcoa op basis van een huurcontract van tien jaar.

Oplevering tweede kwartaal 2015

Hercuton start in het derde kwartaal met haar werkzaamheden en levert het pand in het tweede kwartaal van 2015 op.

Alcoa Architectuursystemen is onderdeel van Alcoa’s internationale bouw- en architectuur business ‘Kawneer’. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien, serres en vliesgevels.

Reageer op dit artikel