nieuws

Albert Heijn bouwt gemechaniseerd dc in Zaandam

Warehousing

Albert Heijn investeert in een gemechaniseerd distributiecentrum voor houdbare producten. Het nieuwe dc in Zaandam moet eind 2017 operationeel zijn.

Albert Heijn bouwt gemechaniseerd dc in Zaandam

Het eerste gemechaniseerde distributiecentrum voor houdbare producten komt op het terrein van het regionale distributiecentrum in Zaandam. Vrijwel het complete regionale assortiment houdbaar wordt vanaf ontvangst tot laden gemechaniseerd. Welke systemen gebruikt gaan worden, is nog niet bekend. Vanderlande, die de mechanisatieoplossing levert, moet het plan nog uitwerken, stelt een perswoordvoerder van Albert Heijn.

Voordelen voor Albert Heijn

Zeker is wel dat vrijwel het complete regionale assortiment houdbaar vanaf ontvangst tot laden wordt gemechaniseerd. De mechanisatieslag heeft voor Albert Heijn meerdere voordelen: er kunnen meer producten worden verwerkt in dezelfde ruimte, het benodigde transport wordt verminderd, omdat producten optimaal gestapeld worden én winkels in de schappen kunnen sneller worden gevuld doordat producten uit dezelfde productgroepen bij elkaar worden geleverd.

Minder uitzendkrachten

De mechanisatie heeft geen gevolgen voor vaste medewerkers. Albert Heijn geeft een baangarantie voor medewerkers van AH Logistics. Wel zullen de werkzaamheden veranderen omdat machines het zware handmatige werk overnemen, stelt de woordvoerder. Het aantal uitzendkrachten zal zeker wel worden verminderd. Getallen geeft Albert Heijn niet.

2017 operationeel

Het gemechaniseerde distributiecentrum levert aan zo’n driehonderd winkels. Het dc moet eind 2017 in gebruik zijn. Tot die tijd blijft het huidige dc in Zaandam operationeel. Of Albert Heijn ook de andere drie regionale dc’s in Tilburg, Pijnacker en Zwolle gaat mechaniseren, is nog niet bekend.

Logistiek Link

Gaat Albert Heijn de toon zetten als het gaat om mechanisatie in dc’s? Discussieer mee op Logistiek Link!

Reageer op dit artikel