nieuws

Kuehne + Nagel bouwt DC op Lage Weide

Warehousing

Kuehne + Nagel bouwt DC op Lage Weide
Kuehne Lage Weide

Vastgoedontwikkelaar Somerset Real Estate heeft met Kuehne + Nagel Nederland overeenstemming bereikt over nieuwbouwontwikkeling ‘DC Lage Weide’ te Utrecht. De bouw zal deze maand starten waarbij Fase I voor een periode van 10 jaar zal worden gehuurd.

In totaal omvat Fase I 34.000 m², onderverdeeld in 1.500 m² kantoorruimte, 22.500 m² conventioneel warehouse en 10.000 m² High-bay. De dedicated customer is hoogstwaarschijnlijk PepsiCo Nederland (Smiths), al wil Kuehne + Nagel daar desgevraagd niets over kwijt.

 

Multi-user FMCG campus

De goede bereikbaarheid, centrale ligging in Nederland en de mogelijkheid om binnen de richtlijnen van het vigerende bestemmingsplan een High-bay van 33 m hoog te ontwikkelen, waren voor Kuehne + Nagel belangrijke motieven om zich op deze locatie te huisvesten. Er zal worden geïnvesteerd in een state-of-the-art multi-user FMCG campus. Hierbij zal een zogeheten ‘High-bay storage’ magazijn met volautomatische ‘layer picking’ robots worden gerealiseerd.

 

Fase II

Kuehne + Nagel wil op korte termijn verder uitbreiden met Fase II, die in totaal 29.000 m² omvat. Hierdoor zal Kuehne + Nagel ‘DC Lage Weide’, in totaal 63.000 m², volledig in gebruik nemen. Met circa 57.500 medewerkers (waarvan 2.500 actief in Nederland) is het beursgenoteerde Kuehne + Nagel op 900 locaties in meer dan 100 landen actief als toonaangevende logistiek dienstverlener. In Nederland heeft Kuehne + Nagel ongeveer 500.000 m² warehouse in gebruik, verdeeld over 27 vestigingen. De nieuwbouwontwikkeling zal worden gerealiseerd op de voormalige Koninklijke Douwe Egberts locatie gelegen op bedrijventerrein Lage Weide te Utrecht en beslaat een perceel van 7.9 hectare. De totale nieuwbouwontwikkeling zal op duurzame wijze – conform de BREEAM Methode – worden gebouwd en geïntegreerd met het bestaande kantoorgebouw. 2

Reageer op dit artikel