nieuws

De Graaf kiest voor Hyster na drie maanden testen

Warehousing

Logistiek dienstverlener De Graaf Logistics uit Oosterhout heeft onlangs twee Hyster vierwiel elektrische vorkheftrucks in gebruik genomen. De Graaf is overgegaan tot aanschaf na een ‘proeftijd’ van drie maanden waarin de twee Hyster-trucks, type J2.0-XN, uitgebreid getest konden worden.

De Graaf kiest voor Hyster na drie maanden testen

De Hyster vierwiel elektrische vorkheftrucks vervangen een deel van de intern transportvloot van De Graaf Logistics. Toen die vervangingsvraag begon te spelen, besloot warehouse manager Jan Visser in te gaan op een ‘Try & Buy’-actie van leverancier Heffiq. Gedurende drie maanden konden de chauffeurs in de dagelijkse inzet ervaring opdoen met de trucks. Pas daarna hoefde De logistiek dienstverlener uit Oosterhout de knoop door te hakken. “Een demotruck heb je meestal maar één week tot je beschikking. Nu konden we gedurende langere tijd aan de truck snuffelen”, aldus Visser.

No-nonsense heftruck

Tijdens die ‘proeftijd’ zijn de trucks uitgebreid aan de tand gevoeld. Volgens Visser scoren de Hyster J2.0-XN trucks, met een hefcapaciteit van twee ton, goed op het gebied van ergonomie, veiligheid en gebruiksgemak. “Het is een no-nonsense truck, met een overzichtelijke en fijngevoelige bediening, goed zicht op last en omgeving en het voertuig manoeuvreert uitstekend.”

Bolzoni vorkenspreider

De eigenschappen komen goed van pas in de crossdock operatie van De Graaf Logistics en bij de spoorterminal, waar de heftrucks dagelijks worden ingezet. Voor een nog beter inzet zijn beide trucks voorzien van een Bolzoni vorkenspreider. “We hebben in ons klantenpakket meerdere klanten met veel verschillende soorten ladingdragers. Denk aan kabelhaspels, maar ook aan lange pakketten, tot wel zes meter. Dankzij deze voorzetapparatuur kunnen we de lepels snel op de juiste onderlinge afstand zetten. Een veilige handling blijft daarmee gewaarborgd.”

Wisselbed voor batterijen

Op verzoek van de logistiek dienstverlener heeft Heffiq ook een wisselbed ontworpen. Hiermee kunnen de wisselbatterijen snel en ergonomisch worden gewisseld.

Reageer op dit artikel