nieuws

CB vervangt drie WMS-systemen door één

Warehousing

CB vervangt drie WMS-systemen door één

Om naast media ook een sterke positie te krijgen in fashion en healthcare heeft CB behoefte aan een nieuw WMS. De logistiek dienstverlener kiest voor Astro WMS van Consafe.

CB wil in 2015 meer dan 25 procent van de omzet genereren uit fashion en healthcare logistiek. Om te kunnen groeien in de sectoren waar het bedrijf twee jaar geleden is mee gestart, is een nieuw WMS-systeem noodzakelijk. CB kiest voor Astro WMS van Consafe. Ronald Janssen, directeur IT van CB: “Wij willen een WMS-leverancier die in Europa is gecentreerd en beschikt over implementatie-ervaring in Nederland. Consafe Logistics voldoet aan die voorwaarden.”

Drie WMS-systemen

Op dit moment beschikt CB over drie verschillende WMS-systemen. Het grootste deel van de logistieke operatie wordt aangestuurd door een maatwerk systeem dat specifiek is ontwikkeld voor het product boek. Het geautomatiseerde hoogbouwmagazijn voor boeken beschikt over een verouderd systeem. Tot slot beschikt CB over een standaard WMS voor alle andere activiteiten.

Project van jaren

Met de implementatie van Astro WMS is inmiddels een start gemaakt. Begin 2015 moet Astro WMS in gebruik zijn voor de eerste bestaande klant in de healthcare-sector. Het zal nog enkele jaren duren voordat de drie bestaande WMS-systemen van CB totaal zijn vervangen.

Reageer op dit artikel