nieuws

Buitenhuis nu formeel dealer Mitsubishi

Warehousing

Buitenhuis nu formeel dealer Mitsubishi

Buitenhuis is Mitsubishi dealer geworden voor de regio Utrecht. Het bedrijf heeft al een jarenlange ervaring met verkoop en verhuur van heftrucks.

Sinds 2013 is Offringa officieel importeur van Mitsubishi vorkheftrucks als opvolger van Intrans. Het bedrijf heeft de bestaande relatie met Buitenhuis verstevigd en het bedrijf officieel aangesteld als Mitsubishi dealer.

Nieuw begin met vertrouwd product

Buitenhuis begon tientallen jaren geleden met de verkoop van remvoeringen, compressoren en frictiematerialen. Na verloop van tijd werden heftrucks aan het assortiment toegevoegd. Klanten konden uit meerdere merken kiezen, maar meestal werden er toch Mitsubishi trucks geleverd. Gerben Timmer van Buitenhuis is in de loop der tijd onder de indruk geraakt van de betrouwbaarheid van Mitsubishi. “Vooral de motoren bleken beresterk. Ook de uitwisselbaarheid van onderdelen is een belangrijk economisch argument voor dit merk. De recente overeenkomst met Offringa voelt als een nieuw begin, terwijl wij een vertrouwd product aan onze klanten bieden.”
Bij Buitenhuis werken vier medewerkers aan onderhoud, reparatie en VEBIT-keuringen. Daarnaast zijn drie commerciële medewerkers bezig met advies, verhuur en verkoop van zowel nieuwe als gebruikte heftrucks.

Nog twee of drie dealers dit jaar

Offringa wil uitsluitend samenwerken  met merktrouwe dealers. Bedrijven komen pas in aanmerking als zij in staat zijn om zowel deskundige adviezen te geven als een perfecte after-sales service kunnen bieden. Op dit moment zijn dat de vestigingen van Lima in Budel, Ittervoort en Waalwijk (voormalige Intrans vestiging), Technisch Onderhoudsbedrijf De Nood in ‘s-Gravenpolder, Offringa zelf in Creil en nu dus Buitenhuis in Utrecht. Dit jaar verwacht Offringa nog twee of drie dealers te kunnen aanstellen.

Reageer op dit artikel