nieuws

Amazon houdt Kiva voor zichzelf

Warehousing

Amazon houdt Kiva voor zichzelf

Wat gaat Amazon doen met Kiva? Twee jaar na de overname is dat duidelijk. De webretailer houdt het orderpicksysteem voorlopig voor zichzelf.

Amazon presenteerde eind maart haar orderpicksysteem prominent op de logistieke beurs Modex in Atlanta. Niet om het systeem te promoten voor eventueel verkoop, maar om nieuwe managers te interesseren.


Een senior manager van Amazon laat aan supplychaindigest.com weten dat Amazon Kiva voorlopig intern gebruikt en niet verkoopt aan derden. De reden is dat de webretailer alleen al in de Verenigde Staten jaarlijks meer dan een dozijn nieuwe warehouses bouwt. Daarom heeft Amazon de robots zelf nodig. De senior manager sluit niet uit dat het beleid over een aantal jaar kan veranderen.

Timberland

Timberland is in Nederland het enige bedrijf dat gebruik maakt van het Kiva systeem. In het EDC in Almelo, dat in juni 2012 werd geopend, rijden 130 ‘pods’ die eigenhandig dozen aflevert bij het juiste orderpickstation.

Reageer op dit artikel