nieuws

WMS-dag: optimaliseren van magazijnprocessen

Warehousing

WMS-dag: optimaliseren van magazijnprocessen

De 19e editie van de WMS-dag is over ruim twee weken: hét congres waarbij Logistiek u op de hoogte brengt van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van warehouse management. Tijdens de kennissessies is er extra aandacht voor verhalen uit de praktijk.

U krijgt op de WMS-dag de kans alle WMS aanbieders op één dag te spreken en deel te nemen aan live debatten tussen verschillende praktijkervaringsdeskundigen, experts en leveranciers. Deze gaan over het warehouse managementsysteem als obstakel voor nieuwe bedrijfsmodellen en de kosten en baten van zo’n WMS.

Verder bestaat de dag uit presentaties van toonaangevende sprekers uit de logistieke wereld, inhoudelijke workshops en praktijkcases. Zo wordt er onder andere uitgelegd hoe u een WMS selecteert, welke pakketten er zijn en welke functionele verschillen er zijn. Tijdens de kennissessies zijn er meer dan tien praktijkverhalen te beluisteren, onder andere van Edco, PostNL, Bakker Logistiek en Bieze Food Group.

Ook wordt u gewezen op de valkuilen bij het implementeren van een WMS en komen trends zoals omni-channel, Cloud WMS en natuurlijk supply chain management aan bod. Er wordt een blik in de toekomst geworpen door middel van demonstraties met wearable devices, (zoals Google Glass en de Myo armband), apps voor logistieke processen en orderpicking en de inzet van drones en robots.

Op de WMS-dag dag krijgt u inzicht in de manier waarop u uw magazijnproces continu kunt verbeteren.

De WMS-dag vindt plaats op dinsdag 15 april. U kunt zich hier inschrijven.

Reageer op dit artikel