nieuws

Peinemann neemt Total Lifttruck over

Warehousing

Peinemann neemt Total Lifttruck over

Opnieuw een overname in de heftruckwereld. Total Lifttruck in Sint-Oedenrode is nu onderdeel van Peinemann Heftrucks en gaat verder als de vestiging Zuid-Oost Nederland.

Eind vorig jaar verkocht de holdingmaatschappij van Peinemann heftruckleverancier Crepa aan UniCarriers. De importeur van het merk Caterpillar kwam daarmee onder één dak met de leverancier van de merken Nissan, TCM en Atlet.

Actief blijven in heftruckbranche

De verkoop betekent echter niet dat Peinemann afscheid wil nemen van de heftruckbranche. Het bedrijf doet vooral verhuur en service. Dat betreft ook hoogwerkers, kranen en andere hulpmiddelen. Peinemann is al sinds 1954 actief in de wereld van horizontaal en verticaal transport met een hoofdvestiging in Hoogvliet en nevenvestigingen in Amsterdam en Veendam. Witte vlek was het Zuidoosten van Nederland. Door de overname van Total Lifttrucks is dat nu opgevuld.

Chinese merken Heli en Hangcha

Het bedrijf in Sint-Oedenrode heeft jarenlang de markt bewerkt als importeur van Clark en later van het Chinese merk Heli. Dat onderdeel van de bedrijfsactiviteit betrof echter een klein deel van de werkzaamheden. Belangrijker was de service- en verhuuractiviteit van heftrucks van verschillende merken.
Over het importeurschap van Heli gaat Peinemann zich in de toekomst nog beraden. Tijdens de vakbeurs Logistica in 2012 kondigde Peinemann aan het Chinese merk Hangcha in Nederland op de markt te brengen. Dat gebeurt nu in Nederland en Duitsland onder de handelsnaam Hangcha Lifting Solutions eveneens in Hoogvliet.

‘Graag een landelijke dekking’

De leiding van het bedrijf in Sint-Oedenrode, dat nu verder gaat onder de naam Peinemann Heftrucks, blijft in handen van Don Vernooy. “Het viel voor ons niet meer om als Total Lifttrucks een landelijke dekking te organiseren op een efficiënte wijze. Peinemann wilde graag ook dit deel van het land bedienen. Zo zijn we bij elkaar gekomen, los van de ontwikkelingen rond Crepa. De service aan klanten buiten Zuid-Oost Nederland doen we over aan de andere Peinemann vestigingen.”

 

Lees meer: Crepa in handen van UniCarriers

Lees meer: Peinemann doet Hangcha

Reageer op dit artikel