nieuws

Bas Group bundelt activiteiten in nieuw warehouse

Warehousing

Bas Group bundelt activiteiten in nieuw warehouse

Logistiek dienstverlener De Bas Group start volgende week maandag met de bouw van een nieuw warehouse in Etten-Leur. In het pand brengt het familiebedrijf zijn transport, warehousing onder alsmede de activiteiten van dochter Hereijgers Transport.

Voor de nieuwbouw beschikt Bas Group op bedrijventerrein Vosdonk Noord in Etten-Leur over een perceel van vier hectare, waarvan tijdens de eerste fase 2,2 hectare in gebruik wordt genomen. De huidige warehouse locatie in Etten-Leur houdt de logistiek dienstverlener aan voor bestaande opslagklanten.

Bouw volgens TAPA-richtlijnen

Het logistieke centrum, dat naar alle waarschijnlijkheid in september in gebruik wordt genomen, wordt volledig gebouwd volgens de TAPA en PGS 15 richtlijnen. Ook krijgt het pand een vlakke vloer met een smalle gangen systeem.

LED-verlichting en zonnepanelen

Voor de binnenverlichting heeft Bas gekozen voor LED-verlichting. De logistiek dienstverlener uit Etten-Leur wil in 2016 het dak van het magazijn van zonnepanelen voorzien.

Bas sluit overnames niet uit

De nieuwbouw beschouwt de directie van het familiebedrijf als voldoende aanzet om de komende jaren verder te groeien. De groei zal met name gerealiseerd worden door de toename van intermodaal transport, Benelux distributie, warehouse-activiteiten en freight management. Daarnaast, zo meldt de Bas Group, wordt een overname niet uitgesloten.

Reageer op dit artikel