nieuws

Wie volgen Abbott Biologicals en Jabil op?

Warehousing

Wie volgen Abbott Biologicals en Jabil op?

De prijs Het Veiligste Magazijn van Nederland staat weer open voor inschrijving. Afgelopen jaar wonnen Abbott Biologicals in Olst en Jabil in Venray deze onderscheiding en oogsten daarmee veel bewondering.

Vandaag is weer een groep van belangstellende collega’s op bezoek bij Jabil om te ontdekken hoe arbeidsveiligheid in een logistieke werkomgeving er in de praktijk uit ziet. Dat is niet voor het eerst. Beide prijswinnaars hebben na de uitreiking vorig jaar oktober diverse groepen rond geleid en kennis laten maken met de verschillende veiligheidsmaatregelen die zijn genomen. Maar ook hebben ze allebei ruimhartig verteld over de cultuuromslag die heeft plaatsgevonden om ‘veiligheid tussen de oren te krijgen’, zowel bij medewerkers als bij het management.

Awards voor twee categorieën

De prijs is een initiatief van importeursvereniging BMWT, verladersorganisatie EVO, Gezond Transport, Randstad en Logistiek.nl. Sinds 2006 is de prijs jaarlijks uitgereikt aan bedrijven zoals DHL, Caterpillar en Nissan. Vorig jaar besloot de organisatie om voortaan twee bedrijven met de prijs naar huis te laten gaan. Abbott werd winnaar in de categorie tot 25 medewerkers, Jabil in de categorie met meer dan 25 mensen in het magazijn.

Tien bedrijven krijgen beoordeling

De belangstelling om deel te nemen groeit ieder jaar en drijft mee op de trend van verantwoord ondernemerschap. Naast duurzaamheid rekenen bedrijven daar ook steeds vaker veiligheid onder met als doel minder schade aan materieel en goederen en vooral het voorkomen van ongevallen.

Inschrijvingen die binnen komen worden beoordeeld op basis van de vragenlijst. Daaruit volgt een selectie van tien bedrijven in de twee categorieën, die bezocht worden door deskundigen van het exameninstituut CCV. Twee keer drie bedrijven gaan door als finalist. De jury wijst uiteindelijk twee winnaars aan, na een uitvoerig bezoek en de beantwoording van kritische vragen.

Doe mee en schrijf in voor deze prijs

De uitreiking van de prijs gebeurt tijdens de Dag van het Magazijn, dit jaar op 1 oktober en wederom bij EVO in Zoetermeer.

Inschrijven voor deelname dit jaar kan via www.hetveiligstemagazijn.nl

Reageer op dit artikel