nieuws

Vanderlande neemt magazijnrobotproducent Ferdar over

Warehousing

Vanderlande neemt magazijnrobotproducent Ferdar over

Het Veghelse bedrijf Vanderlande Industries heeft Ferdar Automation Technology uit Almere overgenomen. Ferdar is actief als system integrator van robotica voor onder meer de logistieke sector. Met deze overname haalt Vanderlande meer expertise binnen op het gebied van toepassing en ontwikkeling van robotica en technologie voor productbehandeling.

Volgens Govert Hamers, sinds 1 januari dit jaar de nieuwe CEO van Vanderlande Industries, is Ferdar een waardevolle aanvulling op het productenportfolio. “Het versterkt daarnaast ons profiel als high tech system integrator. Door de overname verwerven we per direct hoogwaardige kennis en kunnen we onze klanten beter bedienen.”

Meer ervaring en competentie in huis

Vanderlande merkt dat klanten steeds meer flexibiliteit en een hogere automatiseringsgraad verlangen. Door de overname van de producent van magazijnrobots uit Almere hoopt Vanderlande meer ervaring en competentie te verwerven op het gebied van toepassing en ontwikkeling van robotica en technologie voor productbehandeling.

Toepassing in depalletiseerprocessen

Volgens het Veghelse bedrijf is robotica van toenemend belang in de logistieke automatisering, bijvoorbeeld in (de)palletiseren. Er zijn met hulp van deze techniek diverse voordelen te realiseren, zoals efficiency, optimale rendementsverbetering, continue inzetbaarheid en ergonomie.

Completer productaanbod leveren

Vanderlande ziet voor robotica-technologie vooral veel toepassingsmogelijkheden in magazijnautomatisering alsmede in de bagageafhandeling op luchthavens want ook daar worden robots steeds vaker ingezet, zoals bij het beladen van containers.

Govert Hamers: “Denk aan oplossingen in de levensmiddelendistributie of in onderdelenmagazijnen. We beschikken met deze overname over een completer productaanbod van hard- en software.”

Groeien dankzij overname

“De overname door Vanderlande maakt het mogelijk onze technologie door te ontwikkelen en te blijven groeien” geeft Fred Bokhorst aan, managing director van Ferdar. Bokhorst won in 2012 met de i-Collector de Logistica Award. Dit orderpicksysteem is overigens, zoals eerder wel werd vermeld in dit bericht, niet meegegaan in de overname door Vanderlande. De i-Collector is, zo meldt Bokhorst, in januari 2012 al uit Ferdar genomen en is ondergebracht in de i-Collector Holding bv met daaraan vast twee werkmaatschappijen: i-Collector Europe en i-Collector International.

Reageer op dit artikel