nieuws

Palletcube wint Logimat ‘Best Product Award

Warehousing

Palletcube wint Logimat ‘Best Product Award

Het palletvolume meetsysteem PalletCube van het Nederlandse Logitrade en het Duitse Heidler heeft op de eerste dag van de vakbeurs Logimat in Stuttgart de prestigieuze ‘Best Product Award’ gewonnen. In de categorie ‘software, communicatie en IT’ kwam het systeem, waarmee het volume van een pallet binnen enkele seconden is vast te leggen, als beste uit de bus.

Heidler gevestigd in Wolfschlugen in Baden–Württemberg heeft de PalletCube samen met Logitrade logistic systems uit Uden ontwikkeld. De innovatieprijs die beide bedrijven tijdens de Logimat in ontvangst namen, is beoordeeld door een jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de wetenschap, industrie, handel en vakpers.
Volgens deze jury is de tot nu toe zeer omslachtige, foutgevoelige en tijdrovende methode om onregelmatige palletafmetingen vast te leggen met de PalletCube aanzienlijk vereenvoudigd, versneld en verbeterd.

Volume en laadmeter van pallets

De oplossing die Heidler en Logitrade samen ontwikkelden, ondersteunt bedrijven bij een snelle en kosteneffectieve behandeling van zendingen, voor transport, opslag en logistiek. De PalletCube bepaalt namelijk nauwgezet het volume en de laadmeter van elke pallet – ook die met onregelmatige vormen, uitstulpingen en overbloezende lading. Volgens Logitrade is het systeem onderhoudsvriendelijk en beschikt het niet over bewegende delen.

Systeem heeft drie infraroodcamera’s

Het PalletCube systeem bestaat uit drie infraroodcamera’s die, met een zogheten truss-constructie, aan het plafond van een magazijn worden bevestigd. Deze camera’s meten binnen enkele seconden de boven-en zijvlakken van het te meten object. Ook worden gelijktijdig foto’s van het object gegenereerd.

Dieptebeeld in 3D

Vervolgens maakt de software een dieptebeeld van het object in 3D. De data kan ook met software worden doorgegeven via gateways naar externe hostsystemen. Door gebruik te maken van Heidler verzendsoftware kunnen deze gegevens automatisch gebruikt worden voor het printen van de juiste verzendetiketten.

Prijs voor de elfde keer uitgereikt

Logimat, een internationale vakbeurs voor distributie, material handling en IT, reikte deze award gisteren voor de elfde keer uit in het beurscentrum in Stuttgart . De prijs is bedoeld voor bedrijven die innovatieve producten op de markt brengen om bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun interne logistiek.

Reageer op dit artikel