nieuws

WMS schiet bij veel bedrijven tekort

Warehousing

WMS schiet bij veel bedrijven tekort

Om tegemoet te komen aan de logistieke eisen die de markt stelt, schiet het huidige warehouse management systeem (WMS) te kort, blijkt uit een online enquête van Logistiek.nl. 85% zegt hierin komend jaar te gaan investeren. Een kwart overweegt een nieuw standaard WMS, maar ook maatwerk blijft in trek.

De meeste bedrijven die aan het onderzoek hebben deelgenomen beschikken over een magazijn waarin complexe, logistieke stromen worden afgehandeld. Voor de planning en de aansturing hiervan is geavanceerde software nodig. Een kwart heeft deze specifiek laten ontwikkelen maar de meeste bedrijven gebruikt hiervoor een standaard WMS-pakket (47%) dan wel een ERP-systeem met WMS-module (29%). Zie ook het artikel dat hierover vorige week verscheen: De elf grootste uitdagingen in warehouse management.

Op de vraag over tekortkomingen van het huidige softwaresysteem voor de aansturing van het magazijn, antwoordt slechts dertien procent dat ze volledig tevreden zijn. De meeste respondenten (43%) willen meer functionaliteit. Ook gebruiksvriendelijkheid (33%) en flexibiliteit om zich aan nieuwe zakelijke eisen aan te kunnen passen (32%) wordt veel aangevinkt.

Waarin schiet u huidig WMS tekort

 

Behalve de oplossing zelf zijn bedrijven ook niet erg tevreden over de leverancier. Ze vinden dat het te lang duurt voordat verzoeken worden ingewilligd, dat te hoge tarieven worden gehanteerd en dat de leverancier te weinig proactief is in zijn productontwikkeling.

Waarin schiet uw huidige leverancier tekort

 

Veel bedrijven die aan het onderzoek hebben deelgenomen geven aan komend jaar te gaan investeren in hun magazijnsoftware. Een kwart overweegt een compleet nieuw standaard WMS. Een ander deel (24%) zegt te gaan kijken naar aanvullende modules van de huidige leverancier. Ook is er een groep (24%) die in extra maatwerk wil investeren.

In welke magazijnsoftware gaat u investeren

 

Dit artikel is het tweede en laatste artikel over het WMS-onderzoek 2014. Het onderzoek van Logistiek.nl is gedaan in de aanloop naar de WMS-dag die op 15 april wordt georganiseerd.

Reageer op dit artikel