nieuws

Crepa komt in handen van UniCarriers

Warehousing

Crepa komt in handen van UniCarriers

Heftruckimporteur Crepa – leverancier van het merk Caterpillar – komt half januari 2014 in handen van UniCarriers (leverancier van Atlet, Nissan en TCM). UniCarriers neemt alle vestigingen en medewerkers over.

Het overnamecontract is eerder deze week getekend. Instemming moet nog komen van de mededingingsautoriteit, waarna de aandelenoverdracht op 15 januari 2014 een feit zal zijn. Peinemann Holding draagt dan het eigendom over aan UCE Holdings, waartoe UniCarriers behoort.

Marktdekking neemt flink toe

In een eerste reactie zegt Ad Kornet van Crepa, dat de overname een belangrijke stap is voor zijn bedrijf en voor de belangen van Caterpillar in Nederland. “De marktdekking van UniCarriers zal hierdoor aanzienlijk verbeteren. Voor Crepa is het van belang om te behoren tot een slagvaardige en ambitieuze organisatie in de heftruckwereld. Dat is UniCarriers.”
Het management van Crepa blijft na de overname aan. Het bedrijf blijft ook zelfstandig op de markt actief en gaat het volledige productengamma van UniCarriers voeren. Op dat punt zijn de bedrijven zeer vergelijkbaar.
“Aan de andere kant zijn we juist ook complementair aan elkaar”, stelt Geurt de Groot van UniCarriers in Nederland en België. Hij doelt op verschillende marktposities en een andere klantenkring. “UniCarriers wil schaalvergroting en dat kan met deze overname. We behoren straks tot de top drie in Nederland op heftruckgebied.”

Ontstaan uit diverse overnames

Crepa en Nissan zijn oude bekenden van elkaar. Negentien jaar lang voerde Crepa dit heftruckmerk in Nederland. In 2005 koos Nissan voor een andere strategie, waarna Crepa het merk Caterpillar ging voeren.
Het bedrijf UniCarriers ontstond vorige jaar uit een fusie van Japanse bedrijven, waarbij Nissan en Hitachi hun heftruckactiviteiten samenvoegden. Nissan had al in 2007 het Zweedse Atlet overgenomen. Het hoofdkantoor van UniCarriers Europe is gevestigd in het Duitse Meerbach. Productielocaties bevinden zich in Zweden, Spanje, Japan, China en de USA.
Caterpillar komt uit de fabriek van MCFA (Mitsubishi Caterpillar Forklift Amerika). Het bedrijf heeft een reorganisatie van productiefaciliteiten achter de rug. Zo verdween de fabriek in Almere (MCFE) en komen magazijntrucks van Caterpillar uit Finland (Rocla).

Lees ook: UniCarriers voegt Atlet en Nissan samen

Reageer op dit artikel