nieuws

Twee winnaars voor de prijs Het Veiligste Magazijn

Warehousing

Twee winnaars voor de prijs Het Veiligste Magazijn

Voor het eerst dit jaar zullen twee winnaars op het podium staan tijdens de Dag van het Magazijn. Zowel in de categorie ‘groot’ als in de categorie ‘klein’ gaat een genomineerde met de prijs naar huis.

Op 10 oktober 2013 vindt dit jaar de Dag van het Magazijn plaats – dit keer niet bij Randstad in Diemen, maar bij EVO in Zoetermeer. De opzet is wel gelijk gebleven met een openingsdeel plenair en themagerichte workshops.

Zes kandidaten elk met een eigen verhaal

Aan het einde van het middagprogramma zal de schijnwerper gericht gaan worden op zes kandidaten in twee categorieën met bedrijven uit verschillende bedrijfsgroottes. Uit de drie genomineerden per categorie komt een winnaar tevoorschijn, die de prijs in ontvangst mag nemen uit handen van juryvoorzitter prof. René de Koster.

Vorig jaar ging de prijs naar Philips Lighting in Eindhoven. Eerdere prijswinnaars waren Akzo Nobel, Nissan, Tata Steel, Cat Logistics, Intel en DHL. Dit jaar zijn de volgende bedrijven genomineerd:

Categorie groot (meer dan 25 medewerkers in het magazijn):

  • A.S. Watson in Heteren
  • Havi Logistics in Amersfoort
  • Jabil Circuit in Venray

 

Categorie klein (minder dan 25 medewerkers in het magazijn):

  • Abbott Biologicals in Olst
  • Akzo Nobel Decorative Coatings in Groot Ammers
  • Össur Europe in Son en Breugel

 

Eerder dit jaar zijn vijftien inschrijfformulieren binnen gekomen van bedrijven, die mee wilden strijden voor de titel ‘Veiligste Magazijn van Nederland’. Er is een longlist van tien magazijnen uit uiteenlopende branches opgesteld. De longlist is bezocht door twee auditors, die jarenlang ervaring hebben in het auditen van bedrijven op veiligheidsgebied. De inspecties hebben geresulteerd in tien rapporten. Op basis daarvan heeft de jury twee keer drie magazijnen voorgedragen voor de titel.

De jury is erg te spreken over de kwaliteit van de deelnemende bedrijven, die jaarlijks lijkt toe te nemen. Opvallend was dat veiligheidsbevorderende ideeën, die vorige jaren nog slechts door enkele deelnemers gebruikt werden, gemeengoed lijken te worden. Ook lijken bedrijven zich steeds meer bewust van de noodzaak om op ergonomie te letten.

Lees meer over de genomineerde bedrijven in Logistiek Magazine van september

Reageer op dit artikel