nieuws

SCA start nieuwbouw geautomatiseerd magazijn

Warehousing

Magazijninrichter Swisslog heeft met SCA, producent van incontinentiematerialen en babyluiers, een overeenkomst gesloten voor de bouw van een geautomatiseerd magazijn en verdeelcentrum. In de bouw is een depalletiseerrobot, een hoogbouwmagazijn met kranen en een monorail voorzien. Het pand verrijst naast de bestaande SCA-productiefaciliteit in het Groningse Hoogezand.

SCA start nieuwbouw geautomatiseerd magazijn

Swisslog is binnen dit project bij SCA hoofdaannemer. De nieuwbouw bestaat uit de realisatie van een geautomatiseerd warehouse voor de opslag en distributie van producten die SCA produceert in de aanpalende productiefaciliteit . Het geautomatiseerde magazijn krijgt de beschikking over een hoogbouwmagazijn van dertig meter hoogte met een capaciteit van in totaal 27.900 palletplaatsen. In het hoogbouwmagazijn plaatst Swisslog negen Vector-kranen.

Bouw begint in november

De aanvoer van pallets vindt plaats middels een monorail conveyor transportbaan. Ook beschikt het magazijn straks over een depalletiseerrobot. Alle systemen worden aangestuurd door een geïntegreerd WCS- en –WMS-systeem van Swisslog.

De bouw van het magazijn start volgende maand al en is volgens verwachting operationeel in maart 2015.

Tweede grote opdracht

Voor Swisslog is dit project bij SCA de tweede opdracht in korte tijd. In juni werd bekend dat de material handling leverancier van Xenos de opdracht kreeg om een omvangrijke uitbreiding het bestaande geautomatiseerd distributiecentrum in Waalwijk te ontwerpen en uiteindelijk ook te realiseren.

Reageer op dit artikel