nieuws

Lidl opent distributiecentrum Heerenveen

Warehousing

Het nieuwe distributiecentrum van Lidl is operationeel. De discounter nam woensdag het milieuvriendelijke complex in Heerenveen in gebruik.

Lidl opent distributiecentrum Heerenveen

Het Lidl dc meet zijn 46.000 vierkante meter en is gebouwd op een 12 hectare grote kavel op het Internationaal Bedrijven Park in Heerenveen. Het distributiecentrum fungeert vooral als opslaglocatie voor food-, non-food- en dagverse-foodactiviteiten. Vanuit dit dc worden tachtig Lidl-winkels in Noord Nederland bevoorraad.

4 sterren BREEAM

Het pand, dat tot de vijf procent meest duurzame gebouwen in Europa behoort, heeft het ‘4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat’ (klasse Excellent) . Lidl dankt de certificering aan de diverse milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen. Zo wordt restwarmte uit de koelinstallaties benut voor vloerverwarming. Ook wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke koelmiddelen voor de koeling en van materialen met een hoge isolatiewaarde.Het gebouw kan in de toekomst worden voorzien kan worden van zonnepanelen.

Het oude distributiecentrum in Heerenveen was het eerste dc van Lidl in Nederland. Door veroudering was vervanging noodzakelijk.

Reageer op dit artikel