nieuws

Vitesse schaft groot aantal Hyster trucks aan

Warehousing

Vitesse schaft groot aantal Hyster trucks aan

Verhuurbedrijf Vitesse uit Rotterdam heeft een groot aantal Hyster trucks aangeschaft bij Barloworld Intern Transport. Naast 10 45 tons reachstackers voor het beladen containers zijn ook 34 diesel en LPG-heftrucks in de klasse van 3 tot en met 5 ton aan de vloot toegevoegd.

Het gunstige brandstofverbruik was een belangrijke reden voor Vitesse om voor Hyster te kiezen, stelt directeur Wim Snijder. “Een van onze klanten, Uniport Rotterdam, ademt, denkt en beslist groen. Het bedrijf wilde die groene gedachte ook bij de inzet van deze trucks terugzien.”  De nieuwe lijn reachstackers van Hyster voldoet aan die wens, want ze zijn gemiddeld 18 procent zuiniger dan het voorgaande model, stelt Snijder. De nieuwe RS45-31CH van Hyster is voorzien van een nieuwe generatie Cummins QSL motoren die een kleinere motorinhoud combineren met een schonere verbranding en een hogere mate van efficiëntie. De reachstackers voldoen aan alle geldende emissie-eisen en beschikken tevens over een zuinige ECO-modus.

34 vorkheftrucks

Naast reachstackers heeft Vitesse 34 vorkheftrucks aangeschaft waarvan 12  Hyster Fortens H3.0FT met een capaciteit van 3 ton en 22 stuks in de range 4 tot en met 5 ton uit de H4.0-5.0FT serie. Net als bij de reachstackers zijn de vorkheftrucks (diesel en lpg) van Hyster eveneens voorzien van een elektronische eLo-regeling om tot wel 20 procent brandstof te kunnen besparen. Snijder: “De keuze voor LPG-trucks komt vooral voort uit de ruimere mogelijkheden om deze trucks bij de op- en afbouw van beurzen in te zetten. Ook al zijn de hallen hoog en groot, binnen rijden met dieselmotoren is niet meer toegestaan. Daarnaast beschikken de meeste trucks ook over speciale lage containermasten en –cabines zodat we probleemloos vrachtwagens en containers kunnen laden en lossen.”

Reageer op dit artikel