nieuws

Venlo-Venray voor zesde keer logistieke hotspot nr. 1

Warehousing

Venlo-Venray voor zesde keer logistieke hotspot nr. 1

De regio Venlo-Venray is dit jaar uitgeroepen tot de belangrijkste logistieke hotspot van Nederland. Een record want het is voor Venlo-Venray de zesde keer, sinds de start van de verkiezing in 2005, dat het deze felbegeerde titel wint. De tweede positie is voor West-Brabant dat de hotspotverkiezing in 2012 won.

Venlo-Venray heeft dit jaar op in totaal vijf van de zes criteria op basis waarvan de logistieke hotspotranking tot stand komt de meeste punten te gescoord. De logistieke hotspot nummer 1 van Nederland kreeg door een panel van 28 experts de meeste punten toebedeeld op de criteria: aanwezigheid personeel, bereikbaarheid, beschikbaarheid grond, motivatie personeel en tot slot de rol van de gemeente en de regio bij het aantrekken van nieuwe logistieke bedrijvigheid. West-Brabant (Moerdijk, Breda, Roosendaal en Oosterhout), de winnaar van 2012, scoort alleen meer punten op het criterium beschikbaarheid infrastructuur.

Negende editie

Dit jaar is het voor de negende keer dat vakblad Logistiek Magazine en logistiek.nl de logistieke hotspotverkiezing organiseert. Sinds de officiële start van deze verkiezing in 2005 gaat de jaarlijkse strijd om de felbegeerde nummer 1 positie tussen Venlo-Venray en West-Brabant. Eerstgenoemde logistieke hotspot won de verkiezing (inclusief die van dit jaar) zes keer en eeuwige rivaal West-Brabant ging tijdens drie edities met de hoogste eer aan de haal.

Kennishotspot

De Venlose wethouder Stephan Satijn (Economische Zaken en kennisinfra) reageert verheugd op de uitslag, maar kijkt vooral vooruit. “Voor de regio Venlo-Venray zal naast de ‘harde’ infrastructuur de aandacht de komende jaren ook steeds meer komen te liggen op kennisinfrastructuur. Onder andere met de plannen voor de Greenport Venlo Campus zal onze regio van een logistieke hotspot steeds meer doorgroeien naar een kennishotspot.”

Top 10 van 2013

In de einduitslag worden Venlo-Venray en West-Brabant gevolgd door de logistieke hotspot Tilburg-Waalwijk. De top tien van 2013 is:

 1. Venlo-Venray
 2. West-Brabant
 3. Tilburg-Waalwijk
 4. Haven Rotterdam
 5. Oss-Veghel-Eindhoven
 6. Schiphol
 7. Maasvlakte
 8. Rivierenland (Tiel-Geldermalsen)
 9. Arnhem-Nijmegen
 10. Hengelo-Almelo-Enschede

Panel van 28 experts

Een panel van 28 experts is dit jaar verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Logistieke Kaart van Nederland met daarop de twintig belangrijkste logistieke hotspots. Aan de hand van een stemformulier hebben zij per criterium, zes in totaal, punten uitgedeeld aan de diverse logistieke hotspots.

Aanvragen poster

De Logistieke kaart van Nederland 2013 met daarop de twintig belangrijkste logistieke hotspots van ons land kunt u hier opvragen of downloaden. (inmiddels is de poster niet meer verkrijgbaar dd okt 2013)

Lees ook: Venlo-Venray prolongeert logistieke hotspot nr. 1 positie

Voorjaarsaanbieding Logistiek

Logistiek heeft momenteel een speciale voorjaarsaanbieding! Voor slechts 50 euro (ipv 138,90):

 • halfjaar vakblad Logistiek
 • logistieke nieuwsbrief
 • poster top 100 LDV 2013
 • kans op een iPad mini

Kijk hier: www.logistiek.nl/actie

Reageer op dit artikel