nieuws

UniCarriers voegt Nissan, TCM en Atlet samen

Warehousing

De heftruckmerken Atlet, Nissan en TCM gaan verder onder de naam van de nieuwe eigenaar UniCarriers. In Nederland is Enschede – voormalige Atlet kantoor – sinds kort de vestigingsplaats van waaruit het bedrijf gaat opereren.

UniCarriers voegt Nissan, TCM en Atlet samen

Voorlopig blijven de merknamen Atlet, Nissan Forklift en TCM nog even bestaan. Het doel is om binnen twee of drie jaar de merknamen op te laten gaan in de naam UniCarriers. Daartoe krijgen de merknamen dit jaar al de toevoeging ‘by UniCarriers’.

Onderdelenvoorziening centraal

De bestaande verkoopkanalen blijven vooralsnog wel intact. Atlet levert direct heftrucks aan eindgebruikers, de andere merken brengen hun producten via dealers op de markt. De serviceorganisaties zijn daarmee gescheiden. Wel zal de onderdelenvoorziening voor de drie merken worden gecentraliseerd in Enschede, waar vanuit alle drie de merken voor heel West-Europa zullen worden beleverd. Ook de spare parts voor Nissan Forklift, nu nog in het Nissan Motor Parts Center in Amsterdam, verhuizen naar Enschede. Tot directeur van Unicarriers Netherlands is Geurt de Groot benoemd. Hij is afkomstig van Atlet en gaat leiding geven aan de totale organisatie in de Benelux voor de drie merken. Daaronder vallen vier medewerkers van Nissan Forklift, die nu in Amsterdam werkzaam zijn.

Nieuw Europees hoofdkantoor in Duitsland

Over de Nissan Forklift organisatie in Amsterdam met twintig man personeel is nog geen besluit gevallen en blijft tot zolang bestaan, ondanks het feit dat Unicarriers ook een Europees hoofdkantoor gaat vestigen in Düsseldorf. Van daaruit zullen in ieder geval de Europese activiteiten van de merken Atlet en TCM worden aangestuurd. In Amsterdam zal dat tot nader order blijven gebeuren voor het merk Nissan met uitzondering van de Benelux activiteiten. Die verantwoordelijkheid verhuist dus naar UniCarriers Netherlands in Enschede.

Wereldwijde samenvoeging rond

De integratie van Nissan Forklift (waartoe sinds 2007 ook Atlet behoort) en TCM ligt voor op schema. Oorspronkelijk zou pas volgend jaar de samenvoeging volledig zijn, zo blijkt uit een persbericht van UniCarriers vorige maand waarin de nieuwe holding officieel werd gelanceerd. UniCarriers ontstond vorig jaar uit de samenwerking tussen Nissan Motor en Hitachi. Het bedrijf is voor ruim 53 procent in handen van een investeringsmaatschappij (INCJ). Hitachi, waar TCM toe behoorde, heeft 27 procent van de aandelen. Twintig procent is nog in handen van Nissan Motor. Productielocaties zijn in Zweden, Spanje, Japan, China en de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel