nieuws

Prologis koopt dc op Haven Zeven bij Waalwijk

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis heeft een distributiecentrum gekocht van 12.700 vierkante meter op logistiek bedrijvenpark Haven Zeven in Waalwijk. Het volgens Prologis strategisch gelegen multimodale distributiecentrum is inmiddels volledig verhuurd aan Docdata, dat ook het aangrenzende naastgelegen pand, Waalwijk DC1, huurt van de logistiek vastgoed ontwikkelaar.

Prologis koopt dc op Haven Zeven bij Waalwijk

Met deze aankoop bezit en exploiteert Prologis nu 41.000 vierkante meter distributieruimte in logistieke hotspot Waalwijk. “De supply chain markt is in beweging en verandert steeds meer in een pan-Europees model. Dat vraagt om distributieruimtes van hoge kwaliteit”, aldus Bram Verhoeven, vice president Prologis Benelux.

Regionale hub

Waalwijk, gelegen op de zuidelijke logistieke as van Nederland, is volgens Prologis een belangrijke regionale logistieke hub in de Benelux met goede aansluitingen naar Rotterdam en Antwerpen vanwege de directe nabijheid van de A59 en de aanwezigheid van een regionaal overslagcentrum (ROC Waalwijk) aan diep vaarwater.

Multimodaal logistiek bedrijvenpark

Het aangekochte distributiecentrum is gelegen in Haven Zeven, een nieuw multimodaal logistiek bedrijvenpark aan de haven van Waalwijk. Het pand bevindt zich aan de achterzijde van Waalwijk DC1. Dit distributiecentrum heeft een omvang van 28.300 vierkante meter en is in eerder stadium door de logistiek vastgoedontwikkelaar aangekocht.

In totaal bestaat het portfolio van Prologis in de Benelux uit ruim 1,2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed verdeeld over 62 gebouwen.

Lees ook:
Prologis sluit twee contracten af voor Schiphol

Reageer op dit artikel