nieuws

Nissan vertrekt definitief uit Amsterdam

Warehousing

Nissan vertrekt definitief uit Amsterdam

De reorganisatie die UniCarriers als nieuwe eigenaar van Nissan Forklift heeft doorgevoerd betekent het einde van het Europees hoofdkantoor in Amsterdam. UniCarriers verhuist alle activiteit naar een nieuw hoofdkantoor in Duitsland.

Gisteren maakte UniCarriers in een persbericht de verhuizing bekend. Voor de twintig personeelsleden in Amsterdam valt definitief het doek. Wel bestaat de mogelijkheid om te solliciteren naar een baan in de Düsseldorf, waar UniCarriers zich gaat vestigen. Vanuit deze locatie gaat het Japanse bedrijf de heftruckmerken Nissan, Atlet en TCM aansturen richting landenorganisaties en handelspartners.

Vestiging in Enschede voor de Benelux markt

In Nederland behoudt UniCarriers een vestiging in Enschede – de voormalige Atlet organisatie – waar vandaan de verkoop en ondersteuning van Atlet trucks wordt uitgevoerd aan eindgebruikers. De andere merken zijn in de Benelux via dealers leverbaar. Ook die aansturing gebeurt vanuit Enschede. Op deze locatie komt ook de centrale onderdelenvoorziening van de drie merken te liggen, niet alleen voor de Benelux, maar voor heel West-Europa.

Investeringsmaatschappij als aandeelhouder

In 2007 nam Nissan het Zweedse merk Atlet over, later ook TCM. UniCarriers ontstond vorig jaar als een joint-venture van Nissan en Hitachi (voorheen eigenaar van TCM). Het bedrijf is voor ruim de helft van de aandelen in handen van een investeringsmaatschappij.

 

Lees ook: UniCarriers voegt Nissan, Atlet en TCM samen

Reageer op dit artikel