nieuws

Nieuwe bak en legbordstellingen van BITO

Warehousing

Nieuwe bak en legbordstellingen van BITO

BITO Systems, leverancier van opslagsystemen en kunststofbakken, heeft een nieuwe bak ontwikkeld voor C-onderdelen en een bijbehorend legbordstellingsysteem dat geschikt is voor het kanbanproces. De bakken en legbordstellingen besparen ruimte in het magazijn, terwijl tegelijkertijd de efficiency van het orderpicken wordt vergroot.

De nieuwe CTB-bakken voor C-onderdelen zijn 156 mm breed, 140 mm hoog en beschikbaar in een diepte van 300 of 400 mm. Ze passen daarmee precies op de nieuwe ultravlakke legborden van 20 mm die BITO ontwierp. Deze legborden hebben een draagkracht van 100 tot 150 kg per niveau, en 1300 kg per sectie. Op basis van een legbord met een hoogte van 1850 mm kunnen er nu tien in plaats van acht niveaus worden aangebracht in één stelling.

Transparant dwarsverdeelschot

Het nieuwe systeem is geschikt voor het kanban/two-bin-principe. Dat betekent dat er per artikel plaats is voor twee bakken met verbruiksvoorraad. Als de eerste bak leeg is, kan deze worden aangevuld terwijl de orderpicker doorwerkt met de tweede bak. Voor materialen die zeer klein zijn, of slechts in kleine hoeveelheden worden afgenomen, kan ook het one-bin-principe worden toegepast. De kanbanbak wordt dan in tweeën verdeeld. Hiertoe ontwikkelde BITO een transparant verdeelschot voor de nieuwe bak.

Speciaal doseervenster

Bijzonder is ook het speciale doseervenster dat BITO voor de CTB-bak ontwikkelde. Dit zorgt ervoor dat de volledige ruimte van de bak wordt benut. En dankzij het transparante schuifvenster aan de voorzijde van de bak kan de onderdelenvoorraad in één oogopslag worden gecontroleerd, zonder de bak uit de stelling te nemen. Omdat de pickopening instelbaar is kunnen ook kleine hoeveelheden  gemakkelijk worden gepickt, terwijl bij grote hoeveelheden materiaal aan de bovenkant uit de bak wordt gehaald. Tot slot zit aan de achterkant van de bak een labelhouder, waarin een etiket met RFID-tag kan worden geplaatst.

Reageer op dit artikel