nieuws

Nederlands pallet stapelsysteem wint Franse prijs

Warehousing

Nederlands pallet stapelsysteem wint Franse prijs

Het pallet stapelsysteem MaxiMate heeft in Frankrijk een logistieke prijs gewonnen. Het is voor @vance Transport Items, de bedenker van het MaxiMate-systeem de tweede prijs in korte tijd, nadat het tijdens de Logistica al de publieksprijs wist binnen te slepen.

De Franse erkenning voor het pallet stapelsysteem is afkomstig van Club Démeter, een organisatie die vanaf 2002 bestaat en die is opgericht door verschillende logistieke en verladende bedrijven. Het doel van Club Démeter is om door middel van de prijs bedrijven te stimuleren om te werken aan producten of diensten die leiden tot een hogere efficiency en/of sociale en milieutechnische verbeteringen. Ook het laten dalen van CO2-uitstoot is een belangrijk aspect dat zwaar meetelt in de verkiezing van Club Déméter.

 

Eén van twee Projects Laureat

Tijdens een eerste ronde werden vijf bedrijven geselecteerd die met hun product voldoende punten hadden gescoord op de aspecten ‘milieu effect’, ‘sociale impact’, ‘economische effecten’, ‘innovatief’ en ‘meetbare resultaten’. Uiteindelijk zijn er twee projecten aangewezen als ‘Project Laureat’, wat het best te vertalen is als winnend project. MaxiMate is één van die twee projecten.

 

Pilot bij Carrefour en DHL

De Franse prijs biedt kansen voor de ontwikkelaars van het pallet stapelsysteem. Deze maand starten verschillende pilots, waarbij een aantal leden van Club Déméter de winnende projecten in de eigen bedrijfsomgeving gaan gebruiken. Onder de bedrijven die deelnemen aan de pilots zijn Carrefour, DHL, ID Logistics en Auchan. Daarnaast zal een aantal kleinere ondernemingen ook aan de slag gaan met de MaxiMate.

Reageer op dit artikel