nieuws

Huuskes implementeert voice en pick to light systeem

Warehousing

Huuskes implementeert voice en pick to light systeem

Versgroothandel Huuskes is onlangs in zijn DKW-magazijn in Enschede gestart met de implementatie van een nieuw voicepick en een mobiel Pick To Light (PTL) systeem. ‘Voice’ is bedoeld voor het verzamelen van grote orders en het batchpicksysteem voor kleine orders. De implementatie volgt na de recente optimalisatie van het orderverzamelproces in het diepvriesmagazijn.

System integrator Inther uit Venray is verantwoordelijk voor de implementatie van beide systemen: het Pick to Cart PTL-systeem en het Audora voicpick-systeem. Het DKW-magazijn van Huuskes in Enschede kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan artikelen en orders. Doordat de klanten van de versgroothandel vaak kleine hoeveelheden bestellen kan het overgrote deel van de orders bestempeld worden als kleine orders.

Meerdere orders in een ronde

In dat kader zullen straks de kleine orders met het PTL-cart systeem verzameld worden, waarbij het makkelijker is om meerdere orders in één ronde te verzamelen (batch picking) en tegelijkertijd op klantniveau uit te sorteren. De grote orders worden met het Audora voicepicksysteem verzameld.

Livegang 1 april

Naar verwachting gaan beide orderpicksystemen in de tweede week van april live. Inther was ook verantwoordelijk voor de recent afgeronde optimalisatie van het orderverzamelproces in het diepvriesmagazijn van Huuskes.
Eerder deze maande rondde de versgroothandel ook de implementatie af van een nieuw ERP-systeem, het programma ABSolutely Food van Alfa-Beta.

Reageer op dit artikel