nieuws

Copal komt met twee automatische containerlossystemen

Warehousing

Copal komt met twee automatische containerlossystemen

Copal Development grijpt de komende ECLSA Cold Chain Conference in Brugge aan om twee nieuwe semi-automatische container strip en palletiseermachines te presenteren. Het gaat om de Copal C1 en C2. Volgens het bedrijf uit ’s-Heerenberg hebben beide machines een capaciteit van 1.800 dozen per uur.

Beide systemen hebben als voordeel dat ze eenvoudig op bestaande warehousesystemen kunnen worden aangesloten. “Door toepassing van de Copal C1 en C2 worden medewerkers niet meer fysiek (over)belast en blootgesteld aan gevaarlijke gassen tijdens het strippen van containers”, zegt Maarten Wijffelaars, manager marketing en sales bij Copal Development.

Aansluiting op conveyorsysteem

De C1, die een doorontwikkeling is van het lossysteem dat in 2010 door Copal werd geïntroduceerd, is voorzien van een rollerband met aan de achterkant van deze machine een palletiser. Wijffelaars: “De C2 kan worden aangesloten op een conveyor systeem waarbij scanning en labellen optioneel mogelijk zijn. Met beide machines kun je dus alle kanten op.”

Minder mensenhanden nodig

Over de capaciteit zegt Wijffelaars: “In anderhalf uur tijd kan een container door één man worden leeggehaald. Met mensenhanden ben je daar al gauw vier uur mee bezig met twee medewerkers. Met onze oplossing kun je dus als gebruiker snel, efficiënt en tegen minder kosten een container leegmaken.”

Wereldprimeur op Cold Chain Conference

Tijdens de komende jaarlijkse ECLSA Cold Chain Storage and Logistics Conference in Brugge worden de C1 en C2 gepresenteerd als wereldprimeur. “Voor ons is deze conferentie een uitgelezen kans om deze machines te presenteren aan het publiek. Ook geven we tijdens de conferentie een presentatie over de mogelijkheden waarbij we naast de techniek vooral ook inzoomen op de mogelijkheden die de C1 en de C2 bieden voor met name logistieke omgevingen”, aldus Wijffelaars.

Lancering nieuwe website

Tijdens de ECLSA-conferentie, die plaatsvindt van maandag 25 tot en met 27 woensdag februari, lanceert het bedrijf uit ’s-Heerenberg ook een nieuwe website met daarop actuele informatie over de C1 en C2.

Reageer op dit artikel