nieuws

WDP koopt voor 26 miljoen euro Pon dc

Warehousing

WDP koopt voor 26 miljoen euro Pon dc

Logistiek vastgoedontwikkelaar WDP neemt het distributiecentrum van Pon in Barneveld over voor 26 miljoen euro. Pon is op dit moment bezig met een volledige renovatie en nieuwbouw van dit pand dat een totale omvang heeft van 30.000 vierkante meter.

Volgens de Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar WDP huurt een Pon werkmaatschappij straks voor vijftien jaar het distributiecentrum. Met de verwerving van dit pand bedraagt de totale omvang van de WDP portefeuille in Nederland inmiddels ruim 350 miljoen euro. De logistiek vastgoedontwikkelaar versterkt met deze aankoop zijn positie in het midden van Nederland alsook zijn positie van marktleider op het gebied van logistiek vastgoed in de Benelux. Eerder dit jaar verwierf WDP de Lakeside Portefeuillevan bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel.

Omvangrijk renovatieproject
Het distributiecentrum in Barneveld zit op dit moment nog volop in het stadium van renovatie en nieuwbouw. Tegen de zomer van volgend jaar wordt de bestaande opslagruimte van 21.000 vierkante meter uitgebreid, met een nieuwbouw ter grootte van 8.500 vierkante meter opslag- en kantoorruimte.

Gunstige ligging aan de A1/A30
Ook worden de bestaande kantoren ter grootte van 3.250 vierkante meter volledig gerenoveerd. De panden krijgen een totale oppervlakte van meer dan 30.000 vierkante meter hebben. Het dc is direct gevestigd aan de snelwegen A1 en A30 van Amsterdam richting Hannover.

Gefaseerde betalingen
WDP heeft de bestaande locatie eind vorige week overgenomen voor een bedrag van 20,1 miljoen euro. Eind deze maand, bij de oplevering van de eerste fase van de nieuwbouw van de opslagruimte, wordt een volgend bedrag van 2 miljoen euro betaald.
Bij de oplevering van de tweede fase van zowel de opslag als kantoorruimten, juni volgend jaar, wordt door WDP een bijkomend bedrag van 3,6 miljoen euro betaald.

Huurprijs 2,1 miljoen euro
De nieuwbouw wordt turnkey aan WDP opgeleverd. De totale investeringswaarde voor de overname van het distributiecentrum in Barneveld komt op een bedrag van exact 25,7 miljoen euro neer. De huur bedraagt na oplevering jaarlijks 2,1 miljoen euro.

Reageer op dit artikel