nieuws

Ldv’er Korver Groep stapt in de cloud met WMS

Warehousing

Ldv’er Korver Groep stapt in de cloud met WMS

Logistiek dienstverlener Korver Groep, specialist in de opslag en distributie van ecologische levensmiddelen, start binnenkort met de implementatie van de SaaS WMS-oplossing van Real Time Solutions. Gistermiddag werd in de krap bemeten stand van Real Time Solutions de definitieve overeenkomst gesloten die een looptijd heeft van drie jaar.

Michael Korver, directeur van de Korver Groep uit Renswoude, zegt op de stand van Real Time Solutions dat de gekozen WMS SaaS-oplossing prima past bij, misschien wel opmerkelijk, de duurzaamheidsdoelstellingen van zijn bedrijf. Korver: “We zijn specialist in de opslag van ecologische levensmiddelen en in dat kader is het voor als logistiek dienstverlener belangrijk dat we ook zo duurzaam mogelijk opereren. Daarom hebben we een aantal jaren geleden besloten om al onze processen zo veel mogelijk papierloos willen laten verlopen. Daarnaast willen we onze magazijnprocessen real time via internet kunnen monitoren.”

De keuze voor SaaS WMS ligt dan ook voor de hand. Korver: “Als logistiek dienstverlener ligt onze focus vooral op groei in onze warehousing-activiteiten. Om dat goed te kunnen monitoren hebben we bijvoorbeeld behoefte aan real time inzicht in onze voorraden en daarnaast willen we klanten ook die mogelijkheid bieden. De WMS-oplossing van Real Time Solutions ondersteunt deze behoefte.

 

Pallets met uniek SSCC-label

Na een paar demo-sessies viel Korver voor de oplossing van het softwarebedrijf uit Eindhoven. “Waar Korver vooral belang aan hecht is dat met name hun pallets die veelal voorzien zijn van uniek SSCC-label identificeerbaar zijn en dat de THT-data goed opvolgbaar zijn. We hebben een standaard WMS-oplossing maar die gaan we nu voor Korver klantspecifiek inrichten”, aldus Martijn Koppe, directeur van Real Solutions.”


Korver: “Wat ons verder vooral aanstaat, is dat het gebruik van deze cloud WMS-oplossing heel laagdrempelig is. We krijgen niet te maken met een heel lang implementatie-traject waar in het verleden wel mee te maken hebben gehad.”
Korver heeft volgens eigen zeggen met meerder SaaS WMS leveranciers gesproken alvorens hij de keuze maakte voor Real Time Solutions. “Hun visie paste uiteindelijk het beste bij de onze van een online uitrol van een WMS-oplossing.”

Systeem voor tien klanten

Begin volgend jaar begint de eerste fase van de WMS-uitrol bij de logistiek dienstverlener uit Renswoude. “Voor ongeveer tien klanten gaan we dit WMS inzetten in ons magazijn.” Naast ‘SaaS’ zorgt Real Time ook voor de RF-access points in het magazijn en de draadloze infrastructuur. Eveneens zorgt het bedrijf voor onder andere een labelprinter en handterminals die in directe verbinding staat met het WMS. “Korver betaalt ons volgens een maandfee die afhangt van onder andere het aantal klanten en de printers die aangesloten zijn op het WMS.”

Het nog jonge Real Time Solutions groeit hard stellen Koppe en zijn mede-directeur Harm van den Broek tevreden vast. “We hebben nu zestien klanten die gebruik maken van onze SaaS-WMS oplossing. Ik denk dat het succes van onze oplossing vooral berust op het feit dat we op basis van de klantvraag met gerichte oplossingen komen.”

 

Lees meer nieuws in het Logistica-dossier: www.logistiek.nl/Logistica

Reageer op dit artikel