nieuws

Crown biedt orderpicktruck met afstandsbediening

Warehousing

Crown biedt orderpicktruck met afstandsbediening

Nieuw van Crown is een orderpicktruck, die de orderpicker met een speciale handschoen kan bedienen. De truck was een blikvanger op het Logistica-Scala in hal 12, gericht op ergonomie en veiligheid.

De warehousewereld had al eerder kennis gemaakt met orderpicktrucks, die door een druk op de knop een stukje verder rijden, terwijl de orderpicker er naast loopt. Crown gaat weer een stapje verder.

 

Handschoen met afstandsbediening

De orderpicker trekt een handschoen aan met bedieningsknoppen en een sensor. Op de truck laat de machine zich volstrekt normaal bedienen. Maar door af te stappen gaat de afstandsbediening in de actieve stand. Twee keer drukken op de knop in de handschoen zet de truck in beweging (over een ingegeven afstand) – twee keer drukken is nodig om de orderpicker met het oppakken van een doos wellicht per ongeluk de knop bediend.

 

Truck navigeert zichzelf langs stellingen

Het idee is dat de man/vrouw meer ‘los’ komt van de truck. De orderpicker werkt de orderregels af en stuurt de truck vast vooruit om weer klaar te staan op de gewenste locatie. De truck navigeert langs de stellingen en ‘ziet’ op een pallet op vloerniveau te ver uitsteekt. Obstakels in het gangpad brengen de truck onmiddellijk tot stilstand. Dat geldt uiteraard ook voor mensen in het magazijn.

 

Lees meer nieuws in het Logistica-dossier: www.logistiek.nl/Logistica

Reageer op dit artikel