nieuws

Afvalcontainer wordt geledigd met heftruck

Warehousing

Afvalcontainer wordt geledigd met heftruck

Crepa introduceert tijdens de vakbeurs Logistica 2012 de gepatenteerde industriële Sesam afvalcontainer, voor het verzamelen van afval of halffabricaten. Deze afvalcontainers worden volgens de leverancier snel, veilig en effectief geledigd met behulp van een heftruck met vorkverstelling.

Het principe van de Sesam afvalcontainer is eenvoudig en efficiënt. Het gepatenteerde systeem werkt als een onderlosser: de lepels van de vorkheftruck worden in daarvoor bestemde uitsparingen aan de onderzijde van de container gereden. Vervolgens draait een vorkversteller beide helften van de bodem uit elkaar,  zodat het afval direct in de verzamelbak valt. De chauffeur hoeft zijn heftruck hierbij niet te verlaten, zodat het werk snel wordt uitgevoerd en het risico op ongelukken afneemt. De Sesam afvalcontainers kunnen zowel  bij een productielijn worden geplaatst om productieresten al glas, ijzer, plastic en snijafval te verzamelen of stand alone voor andere soorten bedrijfsafval.

Bijna twee keer zo veel capaciteit als een traditionele afvalcontainer
Door de unieke uitvoering hebben de containers  bijna twee keer zo veel capaciteit als een traditionele afvalcontainer met hetzelfde grondoppervlak. De afvalcontainers zijn voorzien van geïntegreerde wielen en afgewerkt met een poedercoating. Optioneel zijn de Sesam containers ook leverbaar in een roestvrij stalen of verzinkte uitvoering. De containers zijn verkrijgbaar in diverse maten, met een inhoud variërend van 470 tot 2600 liter.

Info: www.crepa.nl
Hal 12, stand B061

Reageer op dit artikel