nieuws

HeftruckHelden wint Goede Praktijken Competitie

Warehousing

HeftruckHelden wint Goede Praktijken Competitie

De HeftruckHelden campagne van Gezond Transport en verladersorganisatie EVO heeft de eerste prijs gewonnen in de Goede Praktijken Competitie 2012. Voor deze prijs worden bedrijven beoordeeld op het leiderschap van het management en de participatie van werknemers bij de bevordering van veilig en gezond werken.

De HeftruckHelden campagne was genomineerd in de categorie honderd of meer werknemers en branche-initiatieven. Demissionair staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikte de eerste prijs, een cheque van 2500 euro, uit aan Gezond Transport en EVO, die met deze campagne de arbeidsveiligheid in magazijnen willen verbeteren. HeftruckHelden wordt ook ondersteund door het ministerie van SZW.

Verhogen van het veiligheidsbewustzijn
De HeftruckHelden campagne loopt inmiddels drie jaar. De campagne is gericht op het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van de heftruckchauffeur op de werkvloer en van het veiligheidsbewustzijn bij zijn directe collega’s en leidinggevenden, die daar even hard bij nodig zijn. De campagne kent veel activiteiten die specifiek het heftruckgebruik centraal stellen, zoals een roadshow, workshops, toolboxen op de werkvloer en een heuse HeftruckHelden game.

Campagne dingt mee naar de Europese Awards
De Goede Praktijken Competitie is een initiatief van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werken. Het Nederlands Focus point is in ons land de uitvoeringsinstantie voor dit Agentschap. Deze instelling organiseert gedurende twee jaar de campagne ‘Samen sterk voor preventie’. De HeftruckHelden campagne dingt dankzij de overwinning mee naar de Europese Awards voor goede praktijken. Deze zijn bedoeld om de beste voorbeelden van samenwerking tussen managers en werknemers ten behoeve van risicopreventie voor het voetlicht te brengen.

Lees ook:
Inspectie SVZ: ‘Jaarlijks 126 heftruckongevallen’
Nederland zoekt ‘HeftruckHelden’
EVO wil meer criteria heftruckrijden

Reageer op dit artikel