nieuws

BITO Systems komt met innovaties op Logistica

Warehousing

BITO Systems komt met innovaties op Logistica

Tijdens de komende Logistica presenteert BITO Systems, specialist in opslagsystemen en kunststofbakken, een aantal nieuwe innovaties. Het gaat onder andere om een nieuw kanban-systeem, remrollen met hoge wrijvingscoëfficiënt en multifunctionele containers voor zware lasten.

Volgens Bito Systems zijn het de details die vandaag de dag het verschil uitmaken in de logistiek. En daar besteed de firma veel aandacht aan. Eerste voorbeeld hiervan is het nieuwe kanban-systeem dat BITO introduceert op de Logistica. Dit systeem bestaat uit een nieuwe kunststofbak en een aangepaste legbordstelling. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor een ongestoorde bevoorrading van assemblage- en productielijnen met kleine verbruiksgoederen, zoals bouten en moeren. De bakken zijn 156 millimeter breed, 140 millimeter hoog en hebben een diepte van 300 of 400 millimeter.

Twee bakken met verbruiksvoorraad
Het doseersysteem van de bakken bestaat uit een halfhoog verdeelschot dat vanaf de bovenkant in de bak wordt geplaatst. Als de productiemedewerker onderdelen uit de bak haalt, schuiven nieuwe onderdelen onder het verdeelschot door naar voren. Daarnaast hebben de bakken een transparante schuifdeksel, zodat in één oogopslag zichtbaar is hoeveel voorraad de bak nog bevat. Een stalen beugel voorkomt dat de bakken uit de stelling kunnen worden getrokken. De legbordstelling zelf is ingericht voor het two-bin-principe: per artikel is plaats voor twee bakken met verbruiksvoorraad. Als de eerste bak leeg is wordt deze aangevuld, terwijl de productiemedewerker ondertussen verder sorteert uit de tweede bak.

Remrollen met hoge wrijvingscoëfficiënt
Een andere recente innovatie van Bito Systems is de nieuwe remrol voor doorrolstellingen. Remrollen zijn nodig om te voorkomen dat zwaar beladen kunststofbakken te veel snelheid ontwikkelen en met een klap tegen het stootblok of een andere bak tot stilstand komen. De remrollen die BITO nu heeft ontwikkeld, bevatten een mechanisch remsysteem dat uit slechts vier onderdelen bestaat. Opvallend detail zijn de loopvlakken van de remrol, die bestaan uit TPE. Dit materiaal heeft een hoge wrijvingscoëfficiënt en voorkomt dat de bakken slippen.

Multifunctionele containers voor zware lasten
De SL-bak is een nieuwe kunststofbak van BITO. Deze heeft een bodemvlak van 800 x 600 millimeter, een hoogte van 520 of 720 millimeter en een draagvermogen van maar liefst 500 kilogram. BITO levert hiermee een alternatief voor gaascontainers en andere grote bakken van metaal of hout. Ook hier zijn het weer de details die opvallen: palletvoeten zodat de bakken met een heftruck kunnen worden opgepakt, gladde binnenwanden die gemakkelijk te reinigen zijn en een afsluitbare pickopening. De SL-bak is inmiddels onderscheiden met de prestigieuze Reddot Design Award.

Info: www.bitosystems.nl
Hal 11, stand D046

Reageer op dit artikel