nieuws

Uniek orderpicksysteem bij Timberland

Warehousing

Uniek orderpicksysteem bij Timberland

Het nieuwe dc van Timberland in Almelo is in meerdere opzichten opmerkelijk. Ronduit uniek is de robotgestuurde orderpickmethode met 130 AGV’s, die de artikelen komen brengen. In Logistiek Magazine deze maand een uitgebreide reportage met prachtige foto’s.

Orderpickers bij Timberland kunnen voortaan blijven staan bij het verwerken van de orders. Mark van Onna directeur bij Timberland Europe: “Door te kiezen voor dit goods-to-man principe merken we dat de kwaliteit van het orderpickproces veel beter is geworden, de doorlooptijden zijn korter en nog belangrijker het proces is veel voorspelbaarder geworden dan voorheen.”

Bijzonder is ook dat orderpickers tijdens bijvoorbeeld de pauze automatisch wordt uitgelogd. Van Onna: “De robots weten dan dat ze op dat bewuste orderpickstation geen orders hoeven aan te bieden. En als het proces stilligt tijdens de pauze rijden de robots naar een oplaadpunt in het gebied waar de batterij kan worden opgeladen.”

 

Oranje legioen van AGV’s rijdt rond

Een voor Europa uniek gerobotiseerd goods-to-man orderpicksysteem van het Amerikaanse bedrijf KIVA Systems vormt het hoogtepunt in het deze zomer geopende EDC. In het onbemande gebied rijdt een ‘Oranje legioen’ van 130 AGV-achtige robots. Ieder robot kan afzonderlijk eigenhandig een stelling met daarin dozen, zogeheten pods, optillen en deze vervolgens naar een orderpickstation brengen. Een laser richt vervolgens op een product in de doos, die uit de pod moet worden gehaald door de orderpicker. Die scant het product en na goedkeuring verdwijnt deze in een kartonnen doos totdat deze gevuld is voor verzending via een conveyorbaan naar het outboundgebied. Als een order eenmaal is afgerond staat weer een volgende robot klaar met een nieuwe ‘pod’.

 

Continu inzetbaar voor aan-/afvoer pods

Op de vloer in het afgesloten gebied zijn barcodestickers geplakt, waardoor de robots probleemloos rond kunnen rijden zonder botsingen te veroorzaken. In het gebied staan in totaal 2.200 pods opgesteld met een capaciteit van 15.000 sku’s van voornamelijk schoenen en kleding. De robots zijn continu inzetbaar voor niet alleen het orderpickproces maar ook het replenishen van de pods.

De opening van het distributiecentrum met een omvang van 50.000 vierkante meter (inclusief mezannine vloer bestemd voor VAS- en VAL-activiteiten van 10.000 vierkante meter), vormde het sluitstuk van een intensief nieuwbouwproject dat negen maanden duurde.

 

Lees ook: BREEAM-certifitcaat voor Timberland

Lees ook: Amazon koopt magazijnrobots

Vraag een proefexemplaar op

Reageer op dit artikel