nieuws

Jonge Poerink Conveyors jubileert met open dag

Warehousing

Jonge Poerink Conveyors, fabrikant van transportsystemen, bestaat 80 jaar. Het bedrijf uit Borne viert dit jubileum met een open dag op zaterdag 29 september. Familie en kennissen van de medewerkers en alle andere geïnteresseerden die met eigen ogen het bouwen van transportsystemen willen zien, zijn welkom.

Jonge Poerink Conveyors jubileert met open dag

Het is precies 80 jaar geleden dat Jannes Jonge Poerink in Borne een bedrijfje begon in metaaldraad. Acht decennia later is Jonge Poerink Conveyors een begrip in de wereld van industriële transportsystemen. “Vanuit de metaalweverij heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een vooraanstaand producent van transportsystemen. Dan moet je denken aan installaties met transportbanden om kleine en middelgrote artikelen te vervoeren. We richten ons daarbij vooral op de voedingsmiddelensector zoals grote bakkerijen, brouwerijen en producenten van kant-en-klaar maaltijden”, vertelt Arthur Oude Roelink, die het bedrijf sinds een paar jaar als business unit manager leidt.

 

Focus op verdere ontwikkeling transportsystemen

Bij Jonge Poerink Conveyors werken ongeveer veertig mensen. Het bedrijf heeft in de achterliggende periode hoogte- en dieptepunten gekend. In de hoogtijdagen waren er bijna vierhonderd medewerkers. Sinds 1995 maakt Jonge Poerink deel uit van het Amerikaanse bedrijf Ashworth Bros., een Amerikaanse producent van transportbanden. De productie van metalen transportbanden gebeurt inmiddels niet meer in Borne en de verkoop vindt plaats onder Ashworth vlag vanuit Amsterdam. “Dat we een deel van de productie zijn kwijtgeraakt is jammer”, vertelt Oude Roelink. “Daar staat tegenover dat we ons volledig kunnen focussen op het verder ontwikkelen van transportsystemen.”

Open dag op 29 September
Jonge Poerink Conveyors viert haar tachtigste verjaardag met een open dag op zaterdag 29 september. Bezoekers kunnen met eigen ogen de productie van transportsystemen bekijken. Tevens kan men een kijkje nemen bij het aangrenzende zusterbedrijf Can-Tech, producent van kathodecans die worden gebruikt bij de productie van chloor.

De deuren van het bedrijf aan de Industriestraat 6b in Borne staan open van 13.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen.

Reageer op dit artikel