nieuws

Vijf vragen over veiligheid in magazijnen

Warehousing

Vijf vragen over veiligheid in magazijnen

Vorige week viel een pallet potgrond over een heftruckchauffeur heen. Ongevallen komen met grote regelmaat voor. Wat is uw visie op veiligheid? Doe mee met onze online enquête en beantwoordt vijf vragen.

De heftruckchauffeur in Biest-Houtakker kwam er met een beenbreuk vanaf. Bij het lossen van een pallet potgrond dreigde de lading van de pallet te vallen. Hij sprong van de heftruck om erger te voorkomen, maar zag vervolgens de heftruck in zijn geheel kantelen en kreeg zakken potgrond over zich heen. Collega’s hebben hem uitgegraven.

 

Wat maakt een magazijn onveilig?

Ongevallen met heftrucks blijven zich voordoen. Niet alleen bij kwekerijen, maar ook in professionele, logistieke werkomgevingen. En er zijn meer onveilige situaties, die los staan van de inzet van heftrucks.

Om die reden organiseren importeursvereniging BMWT, EVO, Randstad en VTL – samen met Logistiek – ook dit jaar weer de Dag van het Magazijn en wel op woensdag 31 oktober in Diemen. Diverse workshops behandelen de rol van de leidinggevende, het effect van hoog veiligheidsniveau op de motivatie van medewerkers, het analyseren van schades en de wijze waarop de BHV (Bedrijfshulpverlening) georganiseerd dient te zijn.

Aan het einde van de dag is de uitreiking van de jaarlijkse prijs voor Het Veiligste Magazijn. Dit keer met drie kanshebbers: Philips DC, Scania Nederland en Valeo Service. Juryvoorzitter prof. René de Koster (Erasmus) reikt te prijs uit en houdt een verhaal over lopend onderzoek naar factoren, die het magazijn gevoelig maken voor ongelukken.

 

Wat is het effect van goed beleid?

Voorafgaand aan de Dag van het Magazijn maakt Logistiek Magazine, samen met de BMWT, een special Arbeidsveiligheid, die verschijnt als bijlage bij het oktobernummer. Daarin proberen we een beeld te geven van de items, waaraan bedrijven op dit gebied – soms letterlijk – hun hoofd stoten. Vandaar onze oproep aan u om mee te doen met een korte enquête over arbeidsveiligheid. Wat willen we weten?

–          Wat staat hoog op uw agenda?

–          Waar gaat het regelmatig mis?

–          Hebben keuringen en regels wel zin?

–          Wat is het effect van goed beleid?

Doe mee met deze online enquête, die niet meer dan tien minuten in beslag neemt. Uiteraard verwerken we uw antwoorden anoniem.

 

Lees ook: Jury op bezoek bij ‘Veiligste Magazijn’

Bekijk het programma van Dag van het Magazijn 2012

Reageer op dit artikel