nieuws

UPS bouwt dc voor high tech klanten

Warehousing

Logistiek dienstverlener UPS Supply Chain Solutions is eind juni gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum op Trade Port Noord in Venlo. Het dc, dat UPS gebruikt voor klanten uit de high tech sector, krijgt een omvang van 10.000 vierkante meter met 277 vierkante meter aan kantoorruimte.

UPS bouwt dc voor high tech klanten
Goodman Venlo Trade Port Noord

Het distributiecentrum huurt UPS Supply Chain Solutions van logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman voor een periode van tien jaar. Met deze uitbreiding versterkt de logistiek dienstverlener naar eigen zeggen haar inmiddels vijftien jaar durende aanwezigheid in de logistieke hotspot regio Venlo-Venray.

Oplevering december 2012
De bouw van het dc op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord is eind vorige maand begonnen en de oplevering staat gepland voor december dit jaar. Het nieuwe gebouw voor UPS is een uitbreiding van Unit B en zal een multi-customer pand worden, met een aparte ingang voor vrachtauto’s en auto’s.


Keuze maatwerkproject

“Hoewel er in de buurt een aantal magazijnen beschikbaar waren, koos onze klant UPS voor een maatwerkproject, zegt Ruud Weijmans, Country Manager Nederland bij Goodman.

Duurzaam dc
De logistiek vastgoedontwikkelaar zet bij de bouw van het dc vooral in op het aspect duurzaamheid zoals energiezuinige T5-verlichting, goede dak-en wandisolatie, ramen voor een betere benutting van daglicht, dubbele beglazing, infraroodradiatoren en geïsoleerde docklevellers en dockdeuren.

Lees ook:

Goodman ontwikkelt miljoen vierkante meter distributieruimte
Danone-divisie sluit vijfjarig contract met DSV Venlo

 

Reageer op dit artikel