nieuws

Outokumpu Stainless krijgt primeur nieuwe Kalmars

Warehousing

Outokumpu Stainless krijgt primeur nieuwe Kalmars
Nieuwe Kalmars voor Outokumpu

Feyter Forklift Services, dealer voor de Zweedse heftruckfabrikant Kalmar, leverde onlangs twee nieuwe 12 tonners van af bij Outokumpu Stainless in het Zeeuws Vlaamse Westdorpe. Met deze levering beleefde het staalbedrijf de Europese primeur van de eerste machines uit de nieuwe ‘G’ generatie van Kalmar. Eén van de meest opvallende vernieuwingen aan deze serie is de zogeheten EGO cabine.

De omstandigheden bij Outokumpu Stainless, onderdeel van de Finse Outokumpu groep, zorgen er voor dat er hoge eisen worden gesteld aan het intern transportmaterieel. Het bedrijf is 24 uur per dag operationeel.

Heftrucks cruciaal in bedrijfsprocessen
Een belangrijke functie van de vestiging in Westdorpe is de doorvoer van roestvast staal producten naar klanten in West-Europa via water- weg- en railverbindingen. Just-in-time levering speelt hierbij een steeds grotere rol. Gezien de cruciale rol van de heftrucks in de bedrijfsprocessen is de betrouwbaarheid van de machines van het grootste belang en is het noodzaak stilstand te beperken tot een uiterst minimum.

Ervaring met Kalmar
Deze eisen van Outokumpu waren de voornaamste redenen te kiezen voor de combinatie Kalmar en Feyter. De nieuwe serie heftrucks van Kalmar, waarvan de eersten voor Europa in juni zijn afgeleverd, biedt tal van verbeteringen ondermeer op het gebied van brandstofverbruik en emissies.

Nieuwe cabine
De op het eerste zicht meest opvallende aanpassing ten opzichte van de voorgaande series is volgens de Zweedse heftruckproducent de nieuw ontwikkelde EGO cabine. Het ontwerp maakt het voor de chauffeur mogelijk meer rendement te halen uit zijn machine.

Ergonomische werkplek
De indeling van de cabine is gericht op het bieden van comfort, wat naast een ergonomische werkplek moet zorgen voor een maximale productiviteit. De grote ruiten en een minimum aan cabinestijlen biedt de chauffeur een beter zicht op de lading en zijn werkomgeving, wat weer ten goede moet komen aan de veiligheid.

Eenvoudig in onderhoud
Naast de cabine als onderscheidend kenmerk van de ‘G’ generatie, is het ontwerp van de heftrucks verder toegespitst op het omlaag brengen van stilstand en onderhoudskosten, bijvoorbeeld aan de hand van de volgens Kalmar doordachte plaatsing van onderdelen voor snel en eenvoudig dagelijks onderhoud.

Lees ook:


Feyter neemt heftrucks ZALCO over

ROC Kampen schaft Kalmar reachstacker aan

Reageer op dit artikel