nieuws

Rexel opent duurzaam dc in Bleiswijk

Warehousing

Elektrotechnische groothandel Rexel Nederland heeft onlangs een nieuw distributiecentrum in Bleiswijk geopend. Bij de bouw van het dc is volgens Rexel vooral ingezet op het aspect duurzaamheid. Daarnaast biedt de locatie de mogelijkheid voor een toekomstige uitbreiding.

Rexel opent duurzaam dc in Bleiswijk
distributiecentrum Rexel Bleiswijk

Het nieuwe distributiecentrum is een gevolg van de overname van Hagemeyer door Rexel in 2008. Na de overname is besloten om de vier regionale magazijnen van Hagemeyer te centraliseren op één locatie; Bleiswijk.

 

Betere servicegraad

“Naast ons distributiecentrum in Almere, voldoet dit nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk aan alle moderne eisen”, zegt Maurits van Brunschot, CEO van Rexel Nederland. Volgens Van Brunschot leidt de centralisatie van de totale voorraad op twee locaties in Nederland tot een stijging van de servicegraad en kwaliteit van de dienstverlening.

 

Mogelijkheden voor groei

Het distributiecentrum in Bleiswijk biedt plaats aan vijftigduizend verschillende elektrotechnische artikelen met ruimte voor zowel pallets als kleingoed. “Er is specifiek gekozen voor een flexibel en schaalbaar ontwerp, zodat er mogelijkheden zijn voor groei”, zegt Bas Otten, Supply Chain Director van Rexel Nederland.

 

Voornamelijk kleingoed

Het nieuwe distributiecentrum heeft bijna 11.000 opslaglocaties voor pallets en andere grote artikelen die niet op een pallet passen. Het grootste deel van de eerder genoemde vijftigduizend artikelen bestaat echter uit kleingoed.

 

Ledverlichting

Bij de ontwikkeling van het pand is volgens het groothandelsbedrijf veel aandacht besteed aan aspecten als duurzaamheid en CO2-reductie. Het gebouw voldoet volgens Rexel aan de huidige maatstaven voor het minimaliseren van CO2-uitstoot. Zo zijn de duurzame technische oplossingen toegepast in het pand, waaronder ledverlichting van Philips.

 

Geluidsarme rollerbaan

Ook is extra aandacht besteed aan de werkomstandigheden voor medewerkers. De laatste veiligheidseisen zijn aangehouden en de ergonomie is verbeterd. Ook de omstandigheden qua licht en geluid zijn aangepakt door bijvoorbeeld een geluidsarme rollerbaan op te stellen.

 

Lees ook:

 


Rexel implementeert schaalbaar orderpickconcept

 


LED-verlichting in het magazijn: voors en tegens

Reageer op dit artikel